Baykal, Erdoğan'a çattı

Baykal, "Ama Türkiye'de adli mekanizma, hukuk, savcılıklar ne yazık ki etkin bir şekilde işlememiştir ve ne yazık ki Almanya çerçevesinde bu konu aydınlatılabilmiştir" dedi.


Baykal, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısına, dün Hakkari'de terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada asker ve korucuların şehit olmasından duyduğu üzüntüyü dile getirerek başladı.


"Ortada Sayın Başbakan'ın da bir parçasını oluşturduğu önemli bir tartışma var" diyen Baykal, bu tartışmada, olayın özü, gerçek niteliği, sorunun kaynağının kaybolmak üzere olduğunu söyledi. Yapılan tartışmaların, ortaya atılan iddiaların, tozun dumanın arkasından gerçeğin yakalanmasına yardımcı olmak için bu toplantıyı düzenlediğini ifade eden Baykal, şöyle devam etti:


"Bir süreden beri sanki Sayın Başbakan ile bir medya patronu arasında bir tartışma, bir kişisel sürtüşme yaşanıyormuş gibi bir görüntü verilmek isteniyor. Karşı karşıya bulunduğumuz olayın niteliği kesinlikle böyle değildir. Karşı karşıya bulunduğumuz olayın 2 niteliği vardır. Birisi, Deniz Feneri yolsuzluğu olayıdır, öbürü de basın özgürlüğü konusudur.


Deniz Feneri yolsuzluğu, son dönemde yapılan araştırmalar sonucunda Alman yargı organları marifetiyle ortaya konulmuştur. Deniz Feneri, insani amaçlarla kurulduğunu iddia eden bir kuruluştur. Türkiye'de de paralel bir örgüt vardır. Bu örgüt, insanlardan yardım toplamaktadır ve topladığı yardımları insani amaçlarla kullanacağını ifade etmektedir."


Olayla ilgili gelişmeleri ayrıntılı olarak anlatan ve böyle bir olayın dünyanın heryerinde "bomba haber" olduğunu vurgulayan Baykal, "Bunun görmezlikten gelinmesi hiçbir demokratik, basın özgürlüğü olan hukuk devletinde mümkün değildir" dedi.


Baykal, Türk yargı makamlarının şu ana kadar somut hiçbir adım atmamış olmasının üzüntü verici olduğunu savunarak, "Niçin acaba? Bir hukuk devletinde, demokratik bir toplumda böyle bir konu Almanya ayağından mı yakalanacak? Çok hazin bir manzara ve Türkiye'deki tabloyu ortaya koyan bir görüntü" dedi.

1066270cookie-checkBaykal, Erdoğan'a çattı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.