Baykal hükümete karşı ‘SOS’ verdi

Baykal partisinin olağanüstü grup toplantısında, “Türkiye’nin, devletimizin, Cumhuriyetin kazanımlarını tehlikeye atabilecek bu sorumsuz gidiş karşısında kadınları, erkekleri göreve çağırıyorum, Türkiye’ye sahip çıkmaya çağırıyorum” dedi.


Baykal şöyle konuştu:


”TBMM rejimin kalbidir. Konuların TBMM’de müzakere edilmesi en büyük güvencedir. TBMM’yi müzakere ortamı olmaktan çıkaracak, talimatla, emirle çalışacak, fason üretim yapan bir kurum haline dönüştürecek her girişim demokrasiye, Türkiye’nin tarihsel gelişimine terstir. İktidarın Parlamento’da üçte iki çoğunluğuna karşın, yapıcı bir muhalefet partisinin sadece Türkiye’yi düşünerek görev yapmasına karşın, herkesin iyi niyetle doğruya katkıda bulunma arayışında olmasına karşın TBMM’yi bir ayakbağı, engel, pranga gibi görüp etkisizleştirme arayışına girdiklerini görüyoruz.” 


MİLLETVEKİLLERİNE ALARM


Baykal, CHP’li milletvekillerinin Ankara’dan ayrılmamasını, Ankara dışındaki tüm milletvekillerinin de Meclis çalışmaları için derhal Ankara’ya dönmesini istedi. 


Baykal, grup toplantısının ardından yaptığı açıklamada, CHP’nin bu hafta sonu ilçe kongrelerinin başladığını hatırlattı ancak, bu kritik dönemde milletvekillerinin kongrelere katılmayarak Ankara’da kalmasını istedi. 


Bu konuda örgütlerden de anlayış beklediğini belirten Baykal, Ankara dışındaki tüm milletvekillerinin derhal dönerek, TBMM’deki çalışmalara katılmalarını istedi. 


BEKLE GÖR


Baykal, grup toplantısından ayrılırken, gazetecilerin, ”Halkı göreve çağırdınız. Bu, ne anlama geliyor?” sorusuna, ”Bu, ilk aşama ve ilk tebliğ. Önce bu aşama anlaşılacak ve değerlendirilecek, sonrası gelecek” diye yanıt verdi. 


”Söylediklerini biraz daha açması” yönündeki soruları yanıtlamayan Baykal,”Her şey ortada. Bekleyin ve görün” diye konuştu.


 

1022490cookie-checkBaykal hükümete karşı ‘SOS’ verdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.