‘Baykal ile kırgın değiliz…’

Sezer, bazı gazetelerde, ATO Başkanı Sinan Aygün’ün babasının cenaze töreninde Baykal ile bir araya gelmedikleri ve CHP listelerinden milletvekili seçilen DSP’lilerin acele bir şekilde CHP’den ayrılmaları nedeniyle gerginlik olduğu şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.


Cenaze töreninin çok kalabalık olduğu ve törende Baykal’ı görmediğini belirten Sezer, ”Sayın Baykal’ı orada gerçekten görmedim. Çok kalabalıktı ve ben o kalabalıkta arka bir yer de duruyordum. Ki ben camiye gittiğimde Sayın Baykal henüz yoktu. Namaz sırasında yine ben arka sıralarda kaldım” dedi.


Baykal ile aralarında herhangi bir kırgınlığın söz konusu olmadığını vurgulayan Sezer, şöyle devam etti:


”Sayın Baykal’a saygım, sevgim sonsuz. Ayrıca ‘CHP’den ayrılma’ diye bir şey yok. Zaten iki ayrı partiydik. Biz bu işi konuşarak yaptık. O nedenle herhangi bir kırgınlık yok. Milletvekili arkadaşlarımın DSP’ye üye olacağı gün Baykal ile telefonda konuştuk. Birbirimize başarılar diledik. Bir kırgınlık, özellikle bir araya gelmeme, bu doğru değil. Sayın Baykal verdiği sözü tutuyor ve verdiği sözlere uydu. Bu son derece önemli. Baykal, iş birliği sürecinde de sonrasında da verdiği sözlere uydu. O yüzden bir kırgınlık, küskünlük ve bir kızgınlık söz konusu değil.”
 

1046730cookie-check‘Baykal ile kırgın değiliz…’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.