“Baykal ile Sarıgül buluştu” iddiası

Haber şöyle:

20 Temmuz’da doğumgününü kutlayan CHP eski lideri Deniz Baykal ile Türkiye Değişim Hareketi lideri Mustafa Sarıgül biraraya geldi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ı evinde ziyaret ederek 1 saat görüştü. Baykal ile Ocak 2005’teki CHP Kurultayı’nda genel başkanlık için yarışan Sarıgül, Baykal’ın görüntülerinin bulunduğu kaset ortaya çıkınca da sorumlu tutulmuştu. İhraç istemi ile Disiplin Kurulu’na verildiği hatırlatılınca TV programında, “Anasının nikâhına kadar yolu var” dedikten sonra CHP’den ihraç edilen Sarıgül’ün ziyareti şöyle gerçekleşti:

Pazartesi Ankara’ya gelen Sarıgül, bir süre önce gözaltına alınıp, sonra salıverilen eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay’ı ziyaret etmek istedi. Bu amaçla Oktay’ın Angora Evleri’ndeki evine gitti. Oktay ile Baykal’ın evleri karşılıklı olduğu için Sarıgül, sokakta Olcay Baykal ile karşılaştı. Sonra da Oktay’ın evine gitti. Oktay evde yoktu. Denizciler Caddesi’nde bir yemekte olan Oktay, yemeğini yarıda kesip eve geldi. Sarıgül ile bir süre sohbet ettiler. Sarıgül, kalkarken, “Abi buraya kadar geldim, evi ararken Olcay Hanım ile karşılaştım. Şimdi Deniz Bey’e gitmesek çok nezaketsiz bir durum olur. Yaşananlar yaşanmış ama bu başka bir durum” dedi. Oktay da “Olur, hem de iyi olur” deyince birlikte Baykal’ın evine yöneldiler.

Baykal da o an bahçede oturuyordu. Oktay ile Sarıgül’ün geldiğini görünce, şaşırdı. Ama yine de konuklarını “Ooo, hoşgeldiniz” diyerek karşıladı. Sarıgül, sokakta Olcay Hanım ile karşılaştığını tekrarlayarak özetle şu çerçevede bir giriş konuşması yaptı:

“Hanımefendiyi gördüm, içimden bir duygu geçti. Ne olacak yani insanlar ömrübillah kavgalı, küs olacak diye bir şey yok. Bizim yaşadığımız demokrasinin bir tecellisi. İnsanlar mücadele de ederler bu süreçte; ama bu kişisel bir mücadele değil. Demokrasinin sonucu. O mücadele verilir ve yaşam yine demokrasi içinde, onunu gerektirdiği tarzda sürer.”

Baykal da bu sözlere özetle şu yanıtı verdi: “Olabilir; ne olacak yani yaşamda her şey mümkündür. Her şey kendi zamanı içinde ve kendi doğrusu içinde yürüyor. Bu bir süreçtir.”

Ziyaretin geri kalan bölümünde, Türkiye’nin sorunları üzerinde konuşuldu. Anılar tazelendi ancak kavgalı kurultay ile suikast iddiası gündeme gelmedi.

SERT TARTIŞMA

2005 yılındaki olaylı CHP Kongresinde ikili arasındaki siyasi rekabet atışmaya dönüşmüştü.

Deniz Baykal Kongre’deki konuşmasında Mustafa Sarıgül ile ilgili rüşvet iddialarını gündeme getirmiş, Mustafa Sarıgül de Baykal’ın bu sözlerine ayağa kalkarak sert tepki göstermişti.

İkili arasındaki sözlü atışmayla bir anda gerilen salonda çıkan kargaşada yaralananlar olmuştu.

SARIGÜL İHRAÇ EDİLMİŞTİ

Daha sonra Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilen Mustafa Sarıgül CHP’den ihraç edilmişti.

1252240cookie-check“Baykal ile Sarıgül buluştu” iddiası

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.