Baykal ve Sarıgül başbaşa…

Güneş, CHP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, ”Yeniden CHP Hareketi” olarak son yerel seçimlerin ardından sürdürdükleri çalışmaları anımsattı.


Hurşit Güneş, CHP’nin politikalarını gözden geçirmesi gerektiğini ve bu anlayışla 7 Ocak’ta adaylığını açıkladığını belirterek, geçen süreç içinde ”delege avcılığına başvurmadan, ittifaklardan, paslaşmalardan uzak kalarak görüşlerini dile getirdiğini” ifade etti.


Livaneli de, Çevre Sokak’taki bürosunda kendisine destek veren milletvekilleriyle birlikte açıklama yaptı.


Kurultaya çok gergin bir ortamda ve kamplaşma havasında girildiğini ifade eden Livaneli, milletvekilleri ve il başkanlarından oluşan bir grupla 20 gün önce partiyi bir ”barış projesine” davet ettiklerini ve ”değişim için tek aday” formülünü gerçekleştirmeye çalıştıklarını söyledi.


Livaneli, ”İlk günden bu yana söylediğimiz gibi biz CHP’de yeni bir bölünmenin ve kavganın parçası olmak istemiyoruz. Ayrıca, hiç onaylamadığımız bir gergin kurultaydan çıkacak sonucu etkileyerek kaybeden blok tarafından haksız suçlamalara hedef olmak da istemiyoruz. Bu nedenle bize destek veren CHP’lilere teşekkür ediyor, bizi kaygılandıran gelişmelerin yaşanmaması dileğiyle taraf tutmadan mevcut adaylara başarılar diliyor, kurultaya aday olarak katılmıyoruz” dedi.

1018610cookie-checkBaykal ve Sarıgül başbaşa…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.