Baykal’dan işsizliğe karşı program

Baykal, ”Ben, Sayın Başbakan’ın bunları uygulamadığı için siyasi hayatına son vermesini istemiyorum. Bunları uygulayarak, işsizliğe bir katre de olsa çare bulmasını bekliyorum” dedi.

Baykal, partisinin TBMM grup toplantısında, işsizlik konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Hükümetin, işsizlikle mücadele konusunda gerekli önlemleri almadığını ileri süren Baykal, Başbakan Erdoğan’ın gündemine işsizliği almış olmasının da memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Erdoğan’ın, ”Baykal, işsizlikle mücadele konusunda ne önerisi varsa ortaya koysun. Eğer ben, işsizlik önlemlerini uygulamazsam, siyasi hayatımı bitirmeye hazırım ama ortada işsizlikle mücadele önlemi yoksa artık bu konuyu konuşmasın” dediğini anımsatan Baykal, bu konudaki önerilerini anlattı. Baykal, ”Başbakan, dikkatle dinlesin. 7 tane öneri yapacağım kendisine. Bunları dikkatle dinletsin, not aldırsın, irdeletsin, inceletsin ve gerekirse bize dönsün. Bu konuda, kendisiyle işbirliği yapmaya hazırız” diye konuştu.

İlk olarak Başbakan Erdoğan’ın, bu konuya yönelik temel anlayışını değiştirmesi gerektiğini söyleyen Baykal, Erdoğan’dan “Bu, Türkiye’ye dokunmayacak. Teğet geçti. Krizin dibini gördük” gibi gerçeklerden uzak, hiçbir değer taşımayan, milleti ferah tutmaya çalışan, ekonomi verilerinden yoksun anlayışını derhal bırakmasını istedi.

Baykal, ikinci önerisini açıklarken, “Kamu altyapı yatırımlarına yönelik ödenekleri artırın, artırırken de seçime yönelik uygulamalara son verin” dedi.

1189150cookie-checkBaykal’dan işsizliğe karşı program

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.