Baykal’ın CHP’sine karşı sol ittifak genişliyor

Karayalçın, “Sayın Rahşan Ecevit kimlerle ve ne zaman temas kuracak bilmiyorum ama talep ederse randevu veririz, talep ederse buyur ederiz demiyorum, başımızın üstünde yeri var ifadesini kullanıyorum” dedi.


Karayalçın, genel merkezdeki Parti Meclisi toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, partinin eğitim kurultayında önemli kararlar çıktığını ifade ederek, bunlardan birinin “eğitim sigortası” olduğunu söyledi.


Yeni bir kavram olarak “eğitim sigortası”nı sunduklarını anlatan Karayalçın, “Okul öncesi eğitimden başlayarak çocuklarımızın üniversiteyi bitirecekleri tarihe kadar eğitim sigortasını sunuyoruz. SHP iktidarında tüm çocuklarımız sigortalı olacaktır” diye konuştu.


Karayalçın, çok amaçlı liselerin kurulmasının da bir çok tartışmayı kaldıracağını söyledi. Okul öncesi eğitimde yüzde 70, ilk ve orta öğretimde yüzde 100 ve yüksek okul da yüzde 60 oranında okullaşmayı hedeflediklerini kaydeden Karayalçın, derslik başına ve öğretmen başına öğrenci sayısında da AB normlarını taahhüt ettiklerini ifade etti. Karayalçın, öğrenci başına da bin avroluk harcama yapmayı taahhüt ettiklerini belirtti.
Cumhurbaşkanını halkın seçmesi gerektiğini kaydeden Karayalçın, bu konuda topladıkları 500 bine yakın imzayı gelecek hafta TBMM’ye götüreceklerini söyledi.


“ECEVİT SÜRECİNİ DESTEKLİYORUZ”


SHP olarak, “Bülent Ecevit’in 10 Mayısta başlattığı Ecevit sürecini” desteklediklerini ifade eden Karayalçın, şunları kaydetti:


“SHP Ecevit sürecini desteklemektedir. Sayın Rahşan Ecevit geçenlerde yaptığı bir basın toplantısında eşinin başlattığı bu çalışmayı sürdüreceğini, bunun başarıya ulaşması için çaba harcayacağını kamuoyuna açıklamıştı. Rahşan Ecevit’e bu çalışmasında en içten başarı dileklerimi sunuyorum. Sayın Rahşan Ecevit kimlerle ve ne zaman temas kuracak bilmiyorum ama talep ederse randevu veririz, talep ederse buyur ederiz demiyorum, başımızın üstünde yeri var ifadesini kullanıyorum. Biz bu ittifak sürecinde iktidarı görüyoruz. Bu ittifak sürecini halkımızın iktidara taşıyacağını açık seçik biçimde görüyorum. Bunun sonunda halkın iktidarı bulunmaktadır. O nedenle ittifaktan kaçanlar aslında gerçekte halkın iktidarından kaçan kişilerdir. Bu böyle biline.”


“Bizim hiçbir koşulumuz yok” diyen Karayalçın, tek koşullarının sosyal demokratların ittifakı olduğunu söyledi.


 



 

1031350cookie-checkBaykal’ın CHP’sine karşı sol ittifak genişliyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.