Bayrak hırsızı KKTC hapishanesinde

Matsakis’in akıbeti bugün belli olacak. Rum tarafı ise Matsakis’in kaçırıldığını ileri sürdü.


KKTC’de iki ay önce boş bir nöbetçi kulübesinden Türk bayrağı çalan ve önceki gün KKTC’ye girmeye çalışırken Lefkoşa’da gözaltına alınan Avrupa Parlamentosu’ndaki Kıbrıslı Rum milletvekili Marios Matsakis, dün çıkartıldığı mahkemenin kararıyla hapse gönderildi.


CEZASI 2-3 YIL


Yeşil Hat üzerinde Akıncılar bölgesinde nöbetçi kulübesinden Türk bayrağı çalmak ve birinci dereceden askeri bölgeyi ihlal etmekle suçlanan ve 2-3 yıl arasında hapsi istenen Matsakis, duruşmada, KKTC’yi tanımadığını ve milletvekili olması nedeniyle dokunulmazlığı bulunduğunu savunarak serbest bırakılmasını istedi. Tutuklandığı sırada yanında Polonyalı AP milletvekili Genowefa Grabowska’nın bulunduğuna dikkat çeken Matsakis, avukat istemedi ve “Geldim ve yazılı ifademi verdim. Bu iş kapansın artık, Salı günü Brüksel’de olmak zorundayım, daha ne istiyorsunuz” dedi.


Kalabalık bir Rum ve Türk basın grubunun izlediği duruşmada Savcı Sarper Altıncık, hakim Ahmet Kalkan’dan Rum milletvekilinin dava gününe kadar tutuklu kalmasını istedi. Ancak hakim Kalkan, Matsakis’in dosyalardaki eksiklerin tamamlanana kadar bir gün tutuklu kalmasına karar verdi. KKTC’de askeri bölgelerde işlenen suçlara askeri mahkeme bakıyor, fakat askeri mahkemelerde hakim ve savcılar sivillerden oluşuyor.


Kıbrıs Rum yönetiminin lideri Tasos Papadopulos, Matsakis’in serbest bırakılmasını isterken, “Suçlamalar ne olursa olsun, AP milletvekili olan bir yurttaşımın ’kaçırılması’ kabul edilemez” dedi. Kıbrıs Rum hükümet sözcüsü Kipros Hrisostomidis ise tutuklamanın BM yönetimindeki ara bölgede gerçekleştiğini savunarak, BM’ye başvuracaklarını açıkladı. Ömer BİLGE / Hürriyet KIBRIS

685570cookie-checkBayrak hırsızı KKTC hapishanesinde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.