Bayrak hırsızının davası sürüyor

Matsakis’in dokunulmazlığı olup olmadığının karara bağlanacağı duruşmanın saat 8.30’da başlaması bekleniyor; ancak bu kararın verilmesi için sanığın mahkemede hazır bulunması gerekiyor.


2 Ocak’ta çıkarıldığı GKK mahkemesinde, hakkında açılan davanın, AP Milletvekili olmasından kaynaklanan dokunulmazlığı nedeniyle askıya alınmasının ardından Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde, 50 bin YTL’lik şahsi kefalete bağlanarak serbest bırakılan Matsakis, 5 Ocak’ta Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde gerçekleşen ve statüsünün belirleneceği duruşmaya da katılmayınca duruşma yarına ertelenmişti.


Davaya bakan Yargıç Ömer Güran, sanığın Avrupa Parlamentosu üyesi olduğu ve dokunulmazlığı olup olmadığına henüz karar verilmediği için gelinen aşamada, Matsakis hakkında tutuklama emri vermesinin mümkün olmadığını belirterek, duruşmayı 20 Ocak’a erteleme kararı almıştı.


Yargıç, önceki duruşmada verdiği emre binaen, Dışişleri Bakanlığı’ndan bir yetkilinin yarınki duruşmada da mahkemede hazır bulunarak Matsakis’in statüsü ve dokunulmazlığı konusunda bilgi vermesini emretmişti.


1 Kasım’da Akıncılar’daki boş nöbetçi kulübesinden Türk bayrağını çalan Marios Matsakis, 31 Aralık’ta Ledra Palace sınır kapısından KKTC’ye girerken tutuklanmıştı. Güvenlik Kuvvetleri Mahkemesi’ne çıkarılan Matsakis hakkında 1. Derecede Askeri Yasak Bölgeyi ihlal suçlamasıyla açılan dava, AP milletvekili olmasından kaynaklanan dokunulmazlığı yüzünden askıya alınırken, Matsakis daha sonra bayrak çalma ve bayrağa hakaret davası için Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılmıştı. Lefkoşa Kaza Mahkemesi de, Matsakis’in dokunulmazlığı ve statüsüyle ilgili Dışişleri Bakanlığı’ndan bir yetkilinin mahkemeye bilgi vermesi için duruşmayı 5 Ocak’a ertelerken, Matsakis’in 50 bin YTL’lik şahsi kefalet imzalamasını emretmişti.


Matsakis, şahsi kefaleti imzaladıktan sonra Güney Kıbrıs’a dönmüş ve 5 Ocak’taki duruşmaya gelmeyince dokunulmazlık konusunda karara varılamamıştı.

686040cookie-checkBayrak hırsızının davası sürüyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.