Bayram yaklaşırken salgın: “Bireysel önlemler şart ama yetmez”

Salgının hız kesmediği Türkiye’de bayram yaklaşırken kaygılar artıyor. Kurban satış ve kesim yerleri en büyük endişe kaynağı. Hekimlere göre bazı bölgelerde karantina gibi sert önlemler gerekebilir.

Türkiye salgında birinci dalgayı henüz atlatamazken yaklaşan Kurban Bayramı kaygıları artırdı. Bazı bölgeler, vaka sayılarında en yüksek dönemini yaşıyor. Yoğun bakım ve entübe hasta sayısı da yükselişte. Yaz tatiliyle birlikte artan toplumsal hareketliliğe bayram hazırlıkları da eklenince virüsün yayılma riski büyüyor. Hayvan pazarları ve kurban kesim yerleri en büyük endişe kaynağı.

Ülke genelinde bir kısıtlama şimdilik gündemde değil. Ancak salgının gidişatına göre bazı bölgelerde karantina uygulaması gibi katı tedbirler gerekebilir. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da vaka seyrine göre il bazında kısıtlamalar olabileceğini söyledi. Vaka sayısının 33 gün sonra ilk kez 14 Temmuz’da binin altına düştüğünü duyuran Koca, tedbirli olunması çağrısı yaptı.

DW Haber’in görüştüğü hekimler ise “Bireysel önlemler şart ama yeterli değil” diyerek yetkilileri uyarıyor: “Hükümet tavsiye yerine destek vermeli.” DW

HABERİN DEVAMINI KAYNAĞINDAN OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ
https://www.dw.com/tr/bayram-yakla%C5%9F%C4%B1rken-salg%C4%B1n-bireysel-%C3%B6nlemler-%C5%9Fart-ama-yetmez/a-54193152

2433840cookie-checkBayram yaklaşırken salgın: “Bireysel önlemler şart ama yetmez”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.