Bayramda liderlerden 'birlik' mesajı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin bu bayramla da birlik ve bütünlüğünü daha da pekiştirmiş olacağını belirterek, ''Bir mucize görüntüsü veren bu tablonun sırrı, gayrılığı ayrılığa değil, bu toprakların şekillendirdiği hoşgörü ile bunu, kardeşliğe dönüştürme yeteneğidir'' dedi.


Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Gül, yayımladığı mesajda, Ramazan Bayramı'nın ruhuna uygun şekilde, huzur, barış ve kardeşlik içinde geçmesini diledi.


Gül, mesajında şunları kaydetti:


''Türkiye, bütün dünyanın bildiği gibi, bu manada 70 milyonun kardeşçe yaşadığı ve aynı olaylar karşısında aynı tepkiyi verdiği bir ülkedir. Burada, bir toplumun kardeşliğinden söz ediyoruz. Bu birikim, bin yıldır Anadolu'da zaman içinde olgunlaşmış ve güçlü bir iradeye dönüşmüştür. Her bayram bu konumumuzu daha da güçlendirmektedir.
Ülkemiz bu birikimini şimdi aynı kararlılıkla geleceğe de yansıtacak ve zaman zaman karşılaştığı bazı sorunları da bu anlayışla çözecektir.''


TBMM Başkanı Toptan: "Sevginin ve hoşgörünün simgesi olan bayram günlerinde milletçe ayrılıkları, kırgınlıkları, dargınlıkları aşarak, birlik ve beraberliği pekiştirmeliyiz."


Başbakan Erdoğan: Sevgi, barış, dostluk ve kardeşlik duygularının yoğunlaştığı, dargınların barıştığı, tüm milletin kucaklaştığı bir Ramazan Bayramı'na kavuşmanın mutluluğunun yaşandığını ifade ederek, bayramın bilhassa dünya üzerinde acıyla, gözyaşıyla yaşamak durumunda olan insanlara huzur ve neşe getirmesini temenni etti.


CHP Genel Başkanı Baykal: "Yetim hakkına el uzatılmayan, kul hakkının yenmediği, insanlarımızın kutsal dini duygularının bireysel veya siyasi çıkar hesaplarıyla istismar edilmediği şeker bayramlarında buluşmak dileğiyle Milletimizin ve İslam dünyasının Ramazan Bayramını içtenlikte kutlar, sağlık, huzur ve mutluluk dileklerimle, sevgilerimi saygılarımı sunarım."


MHP Genel Başkanı Bahçeli: "Aziz millet fertlerinin, sonu ve amacı olmayan hastalıklı tartışmalardan dolayı maneviyatının olumsuz bir şekilde etkilendiği şu günlerde, bayramla beraber bir nebze de olsa huzur ve mutluluğun hakim olması en temel dileğimdir."


DSP Genel Başkanı Sezer: "Ülkemizin karşı karşıya bulunduğu sorunlar, bayram iklimini gölgeleyen kaygıları artırmaktadır."

1067300cookie-checkBayramda liderlerden 'birlik' mesajı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.