Bayramda yardım edilecek kurumlar

Türkiye’den Türk Eğitim Vakfı (TEV) 41 yılda 160 bin öğrenci okuttu. Sizin katkılarınızla bu sayı daha artacaktır… Londra’da da Türkçe konuşan toplumun yüzakı bir kurum olan Kanser Araştırma Vakfı (Cancer Research Fund’un – PCRF), sizlerin desteği ile kanseri alt etmeye çalışıyor. Prof. Mustafa Camgöz’ün 5 yıl önce kurduğu Vakıf, yılda yalnızca 60 bin sterline ihtiyacı var…



TEV yoksul öğrencilere yardım ediyor…


TEV: 41 yılda 160 bin öğrenci okuttu


İşadamı Vehbi Koç’un önderliğinde 201 aydını tarafından 1967’de kurulan ve bugüne kadar 160 bin kişiye eğitim bursu veren Türk Eğitim Vakfı (TEV), artık şirketlerin de burs projelerini yürütmeye başladı.


TEV Genel Müdürü Turgut Bozkurt, son iki yıldır kurumsal yapıların da burs projelerini kendileri kanalıyla yürütmeye başladığını belirtirken, yeni stratejilerinin bir parçası olarak kız öğrenci yurdu da yaptıracaklarını söyledi.


TEV ile ilgili bilgiler şöyle:


– TEV, 4 Mayıs 1967 tarihinde itibaren 160 bine yakın yurtiçi eğitim bursu verdi. Bin 200 öğrenciye de yurtdışı lisans bursu sağlandı. Ayrıca toplam 22 eğitim kurumunu Türk milli eğitimine kazandırdı. Bunların hepsi bir bağışçının adını taşıyor. Özel ve üstün yetenekli öğrencilerin alındığı Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi’nin (TEVİTÖL) yönetimini de TEV yürütüyor.


– Bu yılki bütçesi 17 milyon YTL, bunun 15 milyon YTL’si yurtiçi, kalanı yurtdışı burslardan oluşuyor. Yurtiçi bursları karşılıksız. Yurtdışı bursları ise karşılıklı.


– Toplam bağışçı sayısı 788. Hayatta olan bağışçı sayısı 375. Burs işbirliği yapılan kurum sayısı 15. Herkes kendi vakfını kurar ama önemli olan bu vakıfların devamıdır.


 – 8 ülkeyle işbirliği yapıyor. Türkiye’deki çocukların okumasına olanak sağlayan, eğitim konusunda bazı ortak burs projeleri var.


– Vakıf, Ankara Çankaya Belediyesi yer tahsisiyle 300 kişilik kız öğrenci yurdu projesini hayata geçirecek. 2.5-3 milyon dolarlık bir yatırımla kısa sürede tamamlanacak yurdun idaresini de TEV üstlenecek. Ankara’dan sonra İstanbul ve İzmir’de de aynı model hayata geçirilecek. Üstün başarılı çocukları geleceğin lideri olarak destekleyen Vakıf, “Birinci Uluslararası Nuri İyicil Keman Yarışması” ve Türk Sanat Müziği Ses Yarışması gibi sosyal projeleri de uygulamaya başladı.


AYRINTILI BİLGİ:
Adres: TEV Genel Müdürlük Büyükdere Cad. TEV Kocabaş İşhanı No: 111 Kat: 7-8 34349 Gayrettepe – İstanbul
Telefon: (0212) 318 68 00 
Fax:  (0212) 217 56 90 
E-posta:  [email protected] 



Prof. Mustafa Camgöz


Kanser Fonu’nun ihtiyacı 60 bin sterlin



Kanser Araştırma Fonu (Cancer Research Fund’un – PCRF) 5 yıl önce Londra’da Imperial College Öğretim Üyesi Kıbrıslı Türk Prof. Mustafa Camgöz’ün öncülüğünde kuruldu.


PCRF profesyonel olarak çalışan tek doktorun yanısıra 11 gönüllü çalışanıyla binlerce hasta ve yakınına hiç bir karşılık almaksızın yardıma koşuyor. 


PCRF, göğüs ve prostat kanserine karşı mücadelede bilimsel araştırmalarını sürdürüyor. Ayrıca her yıl Türkçe konuşan toplumu kansere karşı bilinçlendirme etkinlikleri düzenliyor.


PCRF, bütün bunların yanısıra toplum üyesi hastalarla yakından ilgileniyor ve hasta ailelerine kansere karşı mücadelede destek veriyor.


ÜCRETSİZ HİZMET


Psiko terapist Sabire Camgöz, PCRF’nin çalışmalarını gazetemize şöyle anlattı:


“Bize müracaat eden hastaların tedavi için masrafa ihtiyacı yoktur. Hastalar dil sorunundan dolayı hastalığı ve tedaviyi anlamıyor. Biz vakıf olarak hastaya kendi lisanında anlatıyoruz. Bilinçli olmak hastalıkla mücadelede moral açısından da çok önemli. Bu servis çok önemlidir, toplum olarak da sahiplenmeliyiz… Biz hastalara maddi yardım yapamıyoruz ama gerektiğinde de yapan kurumlarla ilişkiye geçerek yardım sağlanmasına çalışıyoruz…”


YALNIZCA 10 STERLİN


Camgöz, toplumdan beklentilerini de şöyle aktardı:


“Öncelikle yardım etkinliklerimize ilgi duymalarını bekliyoruz. Şirketlerimiz çalışmalarımıza  sponsor olabilir. Örneğin kansere karşı ilk Türkçe broşürler hazırladık. Bunların yayını için de desteğe ihtiyacımız var. Her yıl orkide yürüyüşü yapıyoruz. Bu yürüyüşten de gelir elde ediyoruz. Yıllık ihtiyacımız bu aşamada 60 bin Sterlin’dir. 6 bin kişi yılda 10 Sterlin verse sorun çözülecek…”


PCRF’nin hizmet götürdüğü hasta sayısının giderek arttığını vurgulayan Camgöz, “Tek doktorla hizmet yetersiz kalıyor artık… Daha çok doktor çalıştırabilmeliyiz… Biz de diğer toplumlar gibi birlik ve beraberlik içende bu sorunu çözebiliriz… Servisimiz giderek tanınması ve gelen desteğin de bu oranda artması sevindirici. Küçük yardımların çok büyük fayda sağlayacağını belirtmek istiyorum” dedi.


AYRINTILI BİLGİ:
Adres: 256 St. Ann’s Road, London N15 5TH,
Telefon: Sabire 0795 612 9304, Seniz 020 8360 8865, Umut 020 8886 5111
E-posta: [email protected]
 
 

818590cookie-checkBayramda yardım edilecek kurumlar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.