‘Bazı bakanlıkların bünyesinde değişiklik’

Cemil Çiçek, 60. Hükümet’in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki ilk Bakanlar Kurulu Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada, bugün 60. Cumhuriyet Hükümeti’nin kurulduğunu anımsatarak, hükümetin, ülkeye, millete ve demokrasiye hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ettiğini söyledi.


Çiçek, yarın tüm yurtta coşkuyla kutlanacak 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın da yüce millete ve onun ayrılmaz parçası olan TSK’ya ve herkese kutlu olmasını temenni ederek, “1071’den bugüne kadar iftihar kaynağı olan bu zaferleri bize armağan eden başta Büyük Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı, şehitlerimizi ve gazileri rahmetle, minnetle ve şükranla anıyoruz, hükümet adına bu temennilerimizi arz etmek istiyorum” dedi.


Bugün Bakanlar Kurulunun ilk toplantısını yaptığını anımsatan Çiçek, Cuma günü Bakanlar Kurulu listesi ve 60. hükümetin programının TBMM’nin bilgisine sunulacağını belirtti. Çiçek, şöyle devam etti:


“Dolayısıyla o gün iki işlem birlikte yapılacaktır. Esasen bu konu üzerinde bir süreden beri çalışma yapılıyordu. Her parti seçime giderken bir seçim beyannamesi hazırlıyor, kamuoyunun bilgisine sunuyor. Hükümet programları da iktidar olunması halinde bu seçim beyannamesi de bir icraat programı haline geliyor. Dolayısıyla, biz bu hazırlıkları zaten seçim öncesi yapmıştık. 22 Temmuz’dan sonra bugüne kadar geçen süre içerisinde seçim beyannamemizde vatandaşlarımıza vaat edilen hususları hükümet programı olarak milletimize ve Yüce Meclis’in bilgisine, takdirine ve onayına sunmuş olacağız.”


60. hükümetin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapılan ilk toplantısında, hükümet programıyla ilgili değerlendirme yapıldığını bildiren Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantılarının her zaman olduğu gibi pazartesi günleri yapılacağını söyledi. Çiçek, “4 aylık aradan sonra hükümet sözcüsü olarak sizlerle beraber her pazartesi günü burada yapılan çalışmalar ve değerlendirmelerle ilgili sizlere ve sizlerin aracılığıyla tüm kamuoyuna bilgi sunmuş olacağız” dedi.
Çiçek, gazetecilere “Sizlerden bir özür borcumuz var. 4 seneye yakın beraber olduk. Ama Bakanlar Kurulu yapılamadan görevimizden ayrıldığımız için o teşekkürü o zaman sizlere yüz yüze yapamamıştık. Geçmişteki çabalarınızdan dolayı teşekkür ediyor, aynı katkıyı bu dönem içinde beklediğimi ifade etmek istiyorum” dedi.


BAKANLAR KURULU GÜNDEMİ


Hükümet Sözcüsü Çiçek, bugün açıklanan Bakanlar Kurulu listesinin yürürlükteki mevzuata göre hazırlandığını belirterek, şunları kaydetti:


“Önümüzdeki günlerde çalışmalar devam ediyor. Bazı bakanlıkların bünyesinde değişiklikler yapılabilecektir. Bununla ilgili kısa bir değerlendirme yapıldı. Bunun ayrıntısına girme imkanım bugün yok. Çünkü çalışma henüz bitmiş değil. Dolayısıyla bunu önümüzdeki günlerde size ayrıntılı bir şekilde ifade etme imkanı bulabileceğiz.


Ayrıca 3 Başbakan Yardımcısı olmak üzere 9 devlet bakanlığı var. Bu Devlet Bakanlıklarının görev alanlarıyla ilgili kısa bir değerlendirme yapıldı. Birkaç gün içinde o da netleşecek. Dolayısıyla hangi devlet bakanları hangi görevlere bakacak, bununla ilgili de kısa sürede size bilgi sunmuş olacağız.


Hükümet programını takiben de aynen 58. ve 59. hükümetlerde olduğu gibi bir eylem planını da yine sizlerin bilgisine sunacağız. Hükümet programına paralel olarak hangi işlerin ne kadar sürede bitirileceği ve hangi takvime bağlı olarak bu hizmetlerin sürdürüleceği ilgili bir planı da sizlerin önüne koymuş olacağız.”

1047620cookie-check‘Bazı bakanlıkların bünyesinde değişiklik’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.