Bazı KHK’ları AYM’ye götürebiliriz

ABD Büyükelçisi John R. Bass ile görüşen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bazı kanun hükmünde kararnameleri Anayasa Mahkemesi’ne taşıyabileceklerini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ABD Büyükelçisi John R. Bass ile görüştü.

Edinilen bilgiye göre; ABD Büyükelçisi Bass görüşmede, Kemal Kılıçdaroğlu’na Artvin’deki saldırı nedeniyle geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bass ve Kılıçdaroğlu, Fetullahçı Terör Örgütü’nin (FETÖ), 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yaşanan sürece ilişkin tespit ve değerlendirmelerde bulundu.

Görüşmede, darbe girişiminin ardından çıkarılan Olağanüstü Hal kapsamında Kanun Hükmünde Kararnameler’in hukuka uygun olup olmadığı, KHK’lar kapsamında görevden alınan kamu personeline ilişkin uygulanan kriterler, yargının bağımsızlığı, mini anayasa paketi konuları gündeme geldi.

Ayrıca Türkiye-ABD ilişkilerinde FETÖ terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen’in iadesi ve Suriye konusu da değerlendirildi.

“BAZI KHK’LARI AYM’YE TAŞIYABİLİRİZ”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da darbe girişimi sonrasındaki sürecin hukukun üstünlüğü çerçevesinde yapılmasına büyük önem atfettiklerini, bunun için hep parti içinde hem TBMM’de çaba sarf ettiklerini ifade etti ve “OHAL sürecinin ötesine geçip, etki doğuracak bazı KHK’ları Anayasa Mahkemesine taşıyabileceklerini” kaydetti.

Kılıçdaroğlu, görüşmede, “Normalde parlamentonun yetkisinde olan konuların KHK’larla düzenlenmesini doğru bulmadıklarını, bu sürecin ‘bir cadı avına’ dönüştüğü yönünde yoğun şikayetlerin geldiğini, OHAL sürecinin en kısa sürede tamamlanmasını arzu ettiklerini” aktardı.

Büyükelçi Bass ise bu süreçte hukukun üstünlüğüne, yargının bağımsızlığına ve tarafsızlığına değer verdiklerini ifade etti.

AKPM BAŞKANI İLE GÖRÜŞME

Öte yandan, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Pedro Agramunt da Kılıçdaroğlu ile görüşmesinde, Türk halkını, Türk demokrasisini desteklemek ve iş birliğini geliştirmek için Türkiye’de bulunduklarını aktardı.

Demokrasinin yine demokrasi kanalıyla savunulacağını vurgulayan Agramunt, Kılıçdaroğlu’na FETÖ’nün devlete nasıl sızdığına ilişkin sorular yöneltti.

Kemal Kılıçdaroğlu da devlete FETÖ’nün sızmadığını, yerleştirildiğini iddia ederek, bunların kimler olduğunun, siyasi ayağını kimlerin oluşturduğunun tartışılması gerektiğini vurguladı.

2004420cookie-checkBazı KHK’ları AYM’ye götürebiliriz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.