BBC 2 bin 500 çalışanı işten çıkaracak

BBC yönetiminin yakında açıklaması beklenen planın Genel Müdür Mark Thompson tarafından hazırlandığı ve yönetim kurulu tarafından onaylandığı belirtildi.


Plan uygulanırsa, BBC’de daha az sayıda yeni program yayımlanacak, program tekrarına daha çok yer verilecek.


Bu arada, BBC Vakfından yapılan açıklamada, bu planın da sonuç vermemesi halinde, yayın kuruluşunun geleceğinin tümüyle tehlikeye düşeceği belirtildi.


Vakıf Başkanı Sir Michael Lyons, gelecek 6 yılın planlamasının BBC için bir “ölüm-kalım noktası” teşkil ettiğini söyledi. Lyons, kurumun bütün yöneticilerinin BBC’yi ayakta tutmak için çabaladıklarına dikkati çekerken, planlarının sonuç vermemesi halinde BBC’nin geleceği konusunda soru işaretlerinin belireceğini ifade etti.


İşten çıkarılacakların sayısının 2 bin 800’e kadar yükselebileceği belirtilirken, kurumun Shepherd Bush semtinde bulunan soru işareti şeklindeki 1950’lerde inşa edilen büyük binasının satılmasının da söz konusu olduğu kaydediliyor.


BBC çalışanları arasında ve çalışanların bağlı olduğu sendikada huzursuz bir bekleyişin hakim olduğu ifade ediliyor. BBC çalışanlarının üye olduğu Bectu ve NUJ gibi sendikaların yayın kuruluşu yönetiminin açıklamasından sonra grev uygulamasını gündeme getirmeleri bekleniyor.


FOTOĞRAF: BBC çalışanlarının geçen yılki protestosundan

806080cookie-checkBBC 2 bin 500 çalışanı işten çıkaracak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.