BBC: HDP yönetimi ‘sine-i millet’ seçeneğine sıcak bakıyor mu?

Dün gözaltına alınan HDP’nin Şanlıurfa’nın Suruç ile Mardin’in Savur, Derik ve Mazıdağı ilçelerinin belediye başkanları görevden alındı. Başkanların yerine kaymakamlar kayyum olarak atandı. Son atamalarla birlikte HDP’nin kayyum atanan belediye sayısı 24’e yükseldi.

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerinin ardından HDP’li belediye başkanlarına yönelik görevden uzaklaştırma ve yerlerine kayyum atama uygulaması HDP’ye yakın kesimler ve parti içinde “sine-i millet” tartışmasını bir kez daha gündeme taşıdı.

Sosyal medya üzerinden de yürüyen tartışmada her ne kadar parti yönetimi “sine-i millet” fikrine “mesafeli” baksa da; belediye başkanları, meclis üyeleri ve milletvekillerinin “topluca istifa etmesi” seçeneği yüksek sesle dile getiriliyor.

Son olarak cezaevindeki eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın avukatı Mahzuni Karaman’ın “toplu istifa” çağrısı, bu tartışmayı yeniden alevlendirdi.

HDP’nin elinde ise toplu istifa ederek ara seçim ile hodri meydan deme imkanı var. TBMM istifaları kabul eder ve ara seçim olursa ne ala: Yeni bir çıkış olabilir. Kabul etmezse, iktidarın tasfiye politikası ifşa olur.

HDP yönetimi ise bu talepleri, 20 Kasım’da parti bileşenleri, belediye başkanlarının da katılacağı ve kayyum atamalarına karşı izlenecek tutumun belirleneceği toplantıda netleştirip, bir deklarasyonla kamuoyuna açıklamaya hazırlanıyor. Ayşe Sayın / BBC TÜRKÇE Ankara

HABERİN DEVAMI
https://www.bbc.com/turkce/haberler-turkiye-50423810

2351690cookie-checkBBC: HDP yönetimi ‘sine-i millet’ seçeneğine sıcak bakıyor mu?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.