“BBC kendi kendini küçültecek”

İngiltere’nin kamu yayıncısı BBC’nin gelecek hafta açıklamaya hazırlandığı, büyük kesintiler içeren planının ayrıntılarını sızdıran Times, bunun ana hatlarını şöyle özetledi:

“BBC iki radyo istasyonunu ve internet haber sitelerinin yarısını kapatacak ve Amerika’dan program almaya ayırdığı dev bütçede büyük kesintiye gidecek…”

The Times, BBC Genel Müdürü Mark Thompson’un, yıllık tutarı 3 milyar 600 milyon sterlin olan televizyon ruhsat gelirlerinden beslenen kurumun, fazla genişlediğini, artık rakiplerine biraz alan tanıması gerektiğini kabul edeceğini yazdı.

Gazete, BBC yönetiminin bu adımını, kurumun ciddi bir küçülmeye gitmesi gerektiğini düşünen ana muhalefet Muhafazakar Parti’ye gönderilen mesaj olarak yorumladı.

Gazeteye göre kurum kendi kendine küçülme planı yaparak, yaklaşan genel seçimle iktidara gelmesi ihtimaline karşı, Muhafazakar Parti’ye, “İşte gördünüz, dışardan müdaheleye gerek yok, biz kendimizi değiştirebiliyoruz” denmiş olacak.

The Times başyazısında, BBC’nin hazırladığı önerilerin hedefinin belirsiz olduğunu, zaten dinlenmeyen bazı radyo istasyonlarını ve kimsenin tıklamadığı internet sitelerini kapatmak yerine, kurumun, pop müzik, gençlik programları, internet haberciliğini rakiplerine bırakıp, halkın kendisinden beklediği şahane eğlence programları ve orijinal televizyon dizilerine ve sıkı haberciliğe yönelmesi gerektiğini önerdi.

Eş zamanlı bir BBC eleştirisi de muhafazakar eğilimli The Daily Telegraph’ın başyazısında da BBC’nin, neredeyse “emperyal bir yayılmacılık” güttüğü görüşü savunuldu.

FOTOĞRAF: BBC Genel Müdürü Mark Thompson

829710cookie-check“BBC kendi kendini küçültecek”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.