BBC’ye ‘etik dışı’ dizi suçlaması

BBC gazetecisi, İngiltere’nin önde gelen okullarından London School of Economics’ten 10 öğrenci ile birlikte Kuzey Kore’ye giderek gizli çekimler yapmıştı.
LSE Öğrenci Birliği’nden Alex Peters-Day, öğrencilere yalan söylendiği gerekçesiyle, bugün yayınlanacak olan programın yayından kaldırılması gerektiğini savundu.
Kuzey Kore’de gizli çekimler yapıp program hazırlayan BBC ekibinin, birlikte seyahat ettikleri öğrencilere bu durumu haber vermeyerek, öğrencileri tehlikeye attığının iddia ediliyor.
BBC’nin Panorama programı için çekim yapan üç kişinin, LSE’nin öğrenci topluluğu tarafından düzenlendiği belirtilen sekiz günlük Kuzey Kore ziyaretine katılarak, araştırmacı oldukları izlenimini verdikleri belirtiliyor.
BBC News programları müdürü Ceri Thomas, öğrencilere gerekli uyarının yapıldığını ifade etti.
Thomas’a göre bu gezide yalnızca Kuzey Kore hükümeti yanıltılmış oldu.
Thomas, “Öğrencilere, gezide bir gazetecinin de olacağını ve gazetecinin kimliğinin ortaya çıkması durumunda gözaltı ve tutuklanma durumunun yaşanabileceğini söyledik” diyor.
LSE, öğrencilerinin, beraberlerinde üç kişilik bir gazeteci ekibi olduğunu ve bu ekibin ciddi bir belgesel çekmekte olduğunun söylenmediğini vurguluyor.
Times gazetesi, BBC’nin yeni genel müdürü Tony Hall’un, LSE rektörünün programın yayınlanmamasıyla ilgili isteğini reddettiğini de aktarıyor.
LSE öğrenci birliğinden Peters-Day, üniversitenin gelecekteki araştırmalarının “risk altına” girdiğini savundu.

847550cookie-checkBBC’ye ‘etik dışı’ dizi suçlaması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.