Böcekler

BÖCEKLER: Örnek alınması gereken bir masal

Bugün sizlere bir masal-efsaneden bahsedeceğim. Bu masal-efsaneyi dile getirmenin, tarihsel bir görev olduğunu düşünüyor ve bugün içimizde bulunduğumuz durumu anlamak için çok yararlı dersler çıkarılabileceğimize inanıyorum.

Yıllar önce kızgın bir çölün ortasında yemyeşil bir orman varmış. Bu ormanın derinliklerinde akıllı bir canlı türü yaşarmış. Bu canlı türü, kendilerinin böceklerden farklı olduğuna inanırlar ve çocuklarına böceklerinden neden farklı olduklarını çok dikkatli biçimde öğretirlermiş.

Ormanda yaşayan bu canlı türü, böceklerden farklı olduklarını, çünkü ormanı koruyarak kendi geleceklerini de koruduklarına inanırlarmış. Bu canlı türünün bilge yaşlıları, ormanda ağaç yapraklarını yiyecek olarak kullanan akıllı canlılara, asla filizleri yememelerini öğütlerlermiş. Böceklerin filizleri yedikleri için ormanı, kendi geleceklerini ve varlıklarını tehdit ettiklerini, bu nedenle böcekleri ormandan uzak tutmaları gerektiklerini öğütlerlermiş.

Bu akıllı canlı türü uzun yıllar ormanda mutlu ve güvenli bir yaşam sürdürmüş. Ancak, zamanla böceklerden farklarını unutur olmuşlar. Bu akıllı canlıların genç kuşaklarından bazıları ağaç filizlerinin tadına bakmak istemiş. Filizlerin yapraklardan çok daha lezzetli olduklarını görmüşler. Yaşlı bilgelerin sözlerini dinlemeyip yapraklar yerine ağaçların filizlerini tüketmeye başlamışlar.

Bir süre sonra ormandaki ağaç filizlerini tüketen canlı türü, ormanın yok olmaya başladığını görmüş. Ancak, aldırmamışlar. Böceklerden farklı olarak filizleri yememeleri gerektiğini kendilerine anlatan yaşlı bilgeleri ormandan kovmuşlar.

Bir süre sonra ağaçlarda yeni filizler çıkmamaya başlayınca orman tükenmeye başlamış. Orman tükendikçe çölün ortasındaki yeşillik azalmaya başlamış. Günün birinde ormanla birlikte bu canlı türü de yok olup gitmiş.

Bu masal-efsanede filiz, devleti temsil ediyor. Devletin yarattığı nimetleri demokratik kurallara uygun biçimde tüketen akıllı varlıklar uzun yıllar güven içinde yaşarken, filizleri ya da devletini yok eden insanlar da kendi varlık nedenlerini, egemenlik ve bağımsızlıklarını, güvenliklerini yitirmek durumunda kalmışlar.

Bugün kendi devletlerini yıpratmaya, yeşil dolarlar ve envai çeşit eurolara uzanmak uğruna devletlerine düşman olmaya başlayan bir kesim ile karşı karşıyayız. Bu böcekler, yalnızca devlete karşı değil, ülkeye, egemenlik ve bağımsızlığımıza, halkımıza ve geleceğimize karşı düşmanlık yapıyorlar. Hepimiz için büyük bir tehlike oldular.

Böcekler, içimizdeki bilgeleri dinlemez oldular, devletinden vazgeçip köle olmak için bilinçsizce ve her türlü aracı kullanarak mücadele ediyorlar. Filizleri tüketiyorlar.

Eğer böcekleri durduramazsak, devletle birlikte geleceğimizi, topraklarımızı, güvenliğimizi ve elimizde bulunan her şeyi kaybedecek, çölün ortasında yok olup gideceğiz.

Haydi hep birlikte karar verelim : Böcek mi olacağız, akıllı bir canlı türü mü ?

670590cookie-checkBöcekler

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.