BDP sızdıranları açıkladı

Günlerdir cevabı aranan soru yanıt buldu. BDP, basına sızan İmralı tutanaklarıyla ilgili açıklama yaptı.

Metnin çoğaltılmaması kararına rağmen iki Parti Meclisi (PM) üyesinin PM Toplantısı’na ara verildiğinde kimsenin bilgisi ve onayı olmadan tutanakları çoğalttıkları, bu sırada parti personelinin de tek bir nüshayı kendisi okumak üzere çoğalttığı belirtildi.

Açıklamada ”Basın büromuzda çalışan Ali Özgüç, gazeteci Alper Atalay’ın metin üzerinden fotoğraf çekmesine izin vermiştir. Milliyet’te yayınlanan tutanak resminin bir fotoğraf kaydı olduğu anlaşılmıştır” ifadesi kullanıldı.

İKİ PM ÜYESİ İSTİFA ETTİ
Tutanakların basında yer almasıyla ilgili Rauf Kocaman ve Resul Baykara’nın PM üyeliklerinden istifa ettiği kaydedildi.

BASIN SORUMLUSU GÖREVDEN ALINDI
Partinin basın biriminde çalışan Ali Özgüç’ün parti yönetimine haber vermeyerek tutanakları bir basın çalışanıyla paylaşması nedeniyle görevine son verildi.

ÇELİK: SÖYLEYECEK BİR ŞEY YOK
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, BDP’nin açıklamasıyla ilgili olarak, ”Bundan sonra söylenecek bir şey yok. Onlar (BDP) kabul ediyorsa mesele öyledir” dedi.

‘ÇAYCI’ İDDİASI BOŞ ÇIKTI
BDP milletvekilleri Altan Tan, Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder’in Abdullah Öcalan’la yaptığı ikinci ziyaretin ardından görüşmeye ilişkin tutanaklar basında yer aldı. Tutanakları ”BDP’de çalışan çaycının sızdırdığı” iddiaları ortaya atılmıştı.

Namık Durukan imzasıyla yayımlanan tutanaklar, büyük tartışmalara neden olmuştu. Başbakan Tayyip Erdoğan, çözüm sürecinin engellenmek istendiğini belirterek, “Batsın böyle gazetecilik” ifadesini kullanmıştı.

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş hafta sonu yaptığı açıklamada, tutanakların partileri üzerinden sızdırıldığını söylemişti.

1375950cookie-checkBDP sızdıranları açıkladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.