BDP’li milletvekilleri ‘boykot’ dedi

BDP’nin desteğiyle Diyarbakır’dan bağımsız milletvekili seçilen Hatip Dicle’nin vekilliğinin YSK tarafından düşürülmesi üzerine BDP’nin desteğiyle bağımsız milletvekili seçilenler bugün Diyarbakır’da olağanüstü toplandı. Toplantıdan TBMM’ye gitmeme kararı çıktı. Basına kapalı yapılan toplantıda bağımsız vekiller, dün Demokratik Toplum Kongresi’nin (DTK) yaptığı “Meclis’e gitmeme” tavsiyesini değerlendirdi.

BDP’nin desteklediği KCK/TM davasında tutuklu bulunan Hatip Dicle ile birlikte 6 vekil adayı dışında aralarında Ahmet Türk, Leyla Zana, Ertuğrul Kürkçü, Sırrı Süreyya Önder, Gültan Kışanak, Altan Tan’ın da bulunduğu 30 milletvekili Diyarbakır’ın merkez Kayapınar İlçesi’nde bulunan Cegerxwin Kültür Merkezi’nde bir araya geldi. Toplantı öncesi kültür merkezinin kafeteryasında bir araya gelerek bol bol sohbet eden bağımsız milletvekilleri Ahmet Türk’ün gelişinden sonra toplantıya başladı.

Bağımsız milletvekilleri, DTK’nın dün yaptığı “Siyasi parti olarak en büyük bileşenimiz olan BDP’nin, MYK’sını ve meclis grubunu toplayarak, daha önce verdikleri, ’bir tek eksik olsa bile Meclis’e gitmeyeceğiz’ kararı doğrultusunda, tüm halkımıza, Türkiye ve dünya kamuoyuna açık ve net bir şekilde iradesini deklare etmeyi acil olarak tavsiye eder” önerisini değerlendirdi. Bağımsız adaylar toplantıda DTK’nın bu tavsiyesine uyarak TBMM’ye girmeme yönünde karar aldı.

KILIÇDAROĞLU MYK’YI TOPLADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, “İkinci ’Ergenekon’ davası kapsamında
tutuklu olarak yargılandıkları sırada milletvekili seçilen Prof. Dr. Mehmet Haberal ile gazeteci-yazar Mustafa Balbay’ın tahliye taleplerinin reddi” konusundaki kararını değerlendirmek üzere parti Merkez Yönetim Kurulu’nu (MYK) topladığı bildirildi.

Parti genel merkezinde yapılan toplantıda, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin ret kararının değerlendirileceği ve toplantı sonunda açıklama yapılacağı öğrenildi.

1297010cookie-checkBDP’li milletvekilleri ‘boykot’ dedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.