BDP’lilerin yeminini sadece Bahçeli izledi

TBMM, 77 günlük tatilin ardından yeni yasama yılına başladı.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in başkanlık ettiği ilk birleşim, yaklaşık 2 saat sürdü. Çiçek, sunuş konuşmasının ardından, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Genel Kurul’a davet etti.

Başkanlık Divanı arkasındaki kapıdan Genel Kurula giren Gül’e, TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam eşlik etti. TBMM Başkanı Çiçek ve Başkanlık Divanı üyeleriyle tokalaşan Gül’ü, Bakanlar Kurulu ve tüm parti grupları ayağa kalkarak karşıladı. Gül, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşmasına başladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 24. Dönem 2. Yasama yılını açış konuşması, 47 dakika sürdü.

Gül, konuşmasını metin dışına çıkmadan tamamladı. Gül, konuşmasını yaparken TBMM Başkanvekili Sağlam ise komisyon sıralarına oturdu.

Cumhurbaşkanı Gül’ün terör ve ekonomiyle ilgili sözleri, AK Parti milletvekilleri tarafından alkışlandı. Gül, Genel Kuruldan ayrılırken CHP milletvekillerinin ayağa kalkmadığı gözlendi.

Genel Kurula ilk gelen lider, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu. Ardından gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bahçeli ile tokalaştıktan sonra yerine oturdu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise daha sonra Genel Kurul’a girdi. Bakanlar Kurulu, tam kadro Genel Kurulda hazır bulundu.

KOMUTANLAR DA ORADA
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet özel ve kuvvet komutanları, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Nazmi Kaynak, Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, YÖK Başkanı Ziya Özcan, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, aralarında ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone’nin de bulunduğu yabancı misyon şefleri, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ile AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk’ün de bulunduğu çok sayıda gazeteci de Gül’ün konuşmasını izledi.

BDP’Yİ SADECE BAHÇELİ İZLEDİ
Gül’ün konuşmasını tamamlamasının ardından birleşime ara verildi. Aranın ardından BDP ve bağımsız milletvekilleri yemin etti. Yemini izleyen tek lider, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, BDP’li bazı milletvekillerinin andiçmesini alkışladı.

TBMM Başkanı Çiçek, Genel Kurulda yemin sırasında ayakta olan bazı milletvekili ve bakanları, ”Ya oturalım ya kulise çıkalım. Bakanların görüşmeleri varsa lütfen dışarıda..” diyerek uyardı.

TUTUKLU VEKİLLERİN İSMİ SIRADA
TBMM Genel Kurulunun sıralarına çiçek ve milletvekilleri için hazırlanan ”Yasama El Kitabı” konuldu. Cumhurbaşkanı Gül’ün konuşmasının yer aldığı kitapçık da milletvekillerine dağıtıldı.

Başbakan Erdoğan ve milletvekilleri, Gül’ün konuşmasını metinden takip etti.

Tutuklu bulunan 5 BDP milletvekilinin isminin yazılı olduğu kağıtlar sıralarının üzerine konuldu.

CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, yeni yasama yılının ilk birleşimine ”Yaşanan doğa katliamlarına dikkat çekmek amacıyla”, ” İmdat Doğa” yazılı bir tişörtle katıldı.

KADIN VEKİLLER RENK KATTI
Milletvekilleri ilk birleşime koyu takım elbise ve tayyör giymeyi tercih ederken, bazı kadın milletvekilleri ise farklı renkleri tercih etti.

AK Parti’li Halide İncekara mavi, CHP’li Nur Serter kırmızı, CHP’li Aylin Nazlıaka ise mor ceket giyerken, bazı kadın milletvekilleri ise beyaz tayyör giydi.

1312760cookie-checkBDP’lilerin yeminini sadece Bahçeli izledi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.