Beckett neden erken döndü?

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile İngiltere Dışişleri Bakanı Margaret Beckett arasında bugün öğleden sonra gerçekleşen görüşmelerinin ardından Türkiye’nin İran’la herhangi bir teması olmadığını ancak İngiliz Bakan’ın, İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Muttaki ile bir görüşme gerçekleştirdiğini söyledi.


Beckett’ın Ankara’daki resmi temaslarını tamamladığına dikkat çeken Türk yetkililer, İngiliz Dışişleri Bakanı’nın planında bulunan ancak bugün iptal edilen İstanbul ayağında resmi bir temas olmayacağını kaydetti. Yetkililer, söz konusu kararın Türkiye ile ilgili olmadığını, tamamen İngiliz yetkililerin kendi kararı olduğunu vurguladı.


BBC Türkçe Servisi ise konuyla ilgili haberinde de Beckett’ın, daha önce açıklanan programına göre yarın İstanbul’a geçeceği, burada Boğaziçi Üniversitesi’nde bir konuşma yapacağı ve AB ile ilişkiler konusunda Başmüzakereci Ali Babacan ile bir araya geleceğini belirtti.


Beckett’ın bu programı iptal ettiği vurgulanan haberde, “Gözlemciler bu kararın İran ile İngiltere arasındaki bunalım dolayısıyla alınmış olabileceğini söylüyorlar” denildi. ANKA

801060cookie-checkBeckett neden erken döndü?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.