Beğenildik…

Gündem UK’in ikinci sayısında merhaba,


Bu köşede hafta içinde olup bitenlerle önümüzdeki haftanın olası gündemini sizinle paylaşmaya çalışacağım. Bir anlamda köşe yazısından çok bilgilendirme yazısı olacak. GÜndem UK’de köşe yerine uzman görüşlerine yer vermeyi planlıyoruz zaten…


Gündem UK okurlarımızca genelde beğenildiğini söyleyebilirim. Tabii ekip olarak bizim yaratmak istediğimiz asıl gazetenin çıtası daha yüksek. “Daha çok yerel haber, daha güzel tasarım, daha iyi dağıtım” sloganını hep hayata geçirmeye çalışacağız.


Bütün bu hizmetleri size sunmaya çalışırken siz okur ve reklam verenlerden de beklentilerimiz olacak. Okurlarımızdan toplumu ilgilendiren bütün olay ve etkinliklerden bizi haberdar ederek toplumla paylaşmalarını bekliyoruz. İşverenler de özellikle reklam verirken kaliteyi ve emeği gözetmelerini istiyoruz. Böylece Türkçe gazeteler arasında kaliteyi öne çıkaran bir rekabeti de sağlamış olacaklardır…


Bayram haftasında Londra Türk Film Festivali’nin başlaması da hoş bir tesadüf. Bu hafta Polis Adliye ve Yerel Ekonomi bölümünde okuyacağınız haberleri önemli de olsa öne çıkarıp bayram şekerinin tadını kaçırmak istemedik. 


Kurban Bayramı’nda toplumsal yardımlaşma felsefesine uygun olarak bazı kurumlara destek vermek isteyenler için Türkiye’de Türk Eğitim Vakfı ve Londra’da Kanser Araştırma Fonu’nu önerdik.


YAŞASIN FESTİVAL


Londra Türk Film Festivali’nin “yok oldu gitti” diye düşünürken 2.5 yıl sonra böyle gümbür gümbür gelmesi çok sevindirici. Başta Türkiye’nin Londra Turizm ve Kültür Ofisi olmak üzere festivale “sponsor” olan Pegasus Havayolları, İstanbul 2010 Avrupa Kültür başkenti Organizasyonu, Balık Arts, Levenes Avukatlık Bürosu, Kavaklıdere Şarapları, Beko ve değer kurumlara “bir gazeteci olarak” teşekkür ederim. Tabii festival organizatörü  Vedide Kaymak ve emeği geçen herkese de “Helal olsun” demeli…


Biz bu ülkede baskın bir kültür içinde asimile olmadan yaşamaya çalışıyoruz. Asimile korkusunu kızlarım Su ve Defne’ye bakarken hep hissediyorum. Bizleri kültürel olarak besleyecek nitelikli etkinliklere öyle her zaman ulaşmamız mümkün değil. “Bu açıdan bu festival çok önemli…” diye düşünüyorum.


Gündem UK olarak Londra Türk Film Festivali’ne yakışır bir biçimde Levenes desteğinde 4 sayfalık güzel bir program hazırladık. Lütfen orta sayfamıza göz atınız. Festival boyunca size yol arkadaşlığı etmesi için aynı programı haftaya yine aynı sayfalarda tekrarlayacağız.


Çanak antenlerden izlediğimiz Türkçe televizyon kanallarının bizim için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Türkiye’den yayın yapan 6 kanalın haftalık programlarını hazırladık. Festival programı yayını sona erdikten sonra orta sayfada yayınlayacağız. Televizyon programının bir hafta boyunca televizyonunuzun yanında size rehberlik edeceğini umuyorum.


Gündem UK’in ilk sayısını yayına hazırlarken bir diğer deyişle doğum sancısı ve panik yaşanırken neredeyse her türlü aksaklık da “yahu nasıl bir gazete çıkarıyorlar” diye bizi ziyaret etti. İşte bu aksaklıklar “Emeği geçenler” bölümünde sevgili dostumuz ve İngilizce Editörümüz Ümit Öztürk’ün adını yazdırmayı ve sessiz kahramanlardan xxx’a özel teşekkür ettirmeyi unutturdu. Bu vesileyle bizi kutlayan herkese teşekkür ediyoruz


“İngiltere’deki yaşam, kültürel renklerimizi solduramasın” dileğiyle: Yaşasın bayram sevinci, yaşasın Londra Türk Film Festivali!

712760cookie-checkBeğenildik…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.