Beşiktaş Dinamo Kiev’le eşleşti

Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi 2. turunda eşleştiği Ukrayna’nın Dinamo Kiev takımı Avrupa’daki tecrübesiyle dikkati çekiyor.

Avrupa’da adından sıkça söz ettiren Dinamo Kiev, Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde 200, UEFA Kupası’nda ise bugüne dek 48 maça çıktı. Şampiyonlar Ligi’ndeki 200 maçta 88 galibiyet alan Ukrayna ekibi, bu mücadelelerde 42 beraberlik ve 70 yenilgi yaşadı.

UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi’nde ise 48 karşılaşmaya çıkan Dinamo Kiev, 17 galibiyet, 17 beraberlik ve 14 yenilgi elde etti. Geçmişte Avrupa Kupa Galipleri Kupası’nda da boy gösteren Beşiktaş’ın 2. turdaki rakibi, bu kupada
oynadığı 30 maçta 20 galibiyet, 6 beraberlik ve 4 de yenilgi aldı.

Bu arada Ukrayna temsilcisi, 3 kez de UEFA Süper Kupa mücadelesine çıktı. Bu maçlardan 2’sini yitiren Dinamo Kiev, 1 kez kupayı müzesine götürdü.

-DÜNYACA ÜNLÜ SHEVCHENKO KADROSUNDA-

Dinamo Kiev’in kadrosunda dünyaca ünlü futbolcu Andriy Shevchenko da bulunuyor.

Futbol yaşamına Dinamo Kiev’de başlayan ve burada gösterdiği performansla Avrupa takımlarının dikkatini çeken Shevchenko, İtalyan devi Milan’a transfer oldu. Milan’da attığı gollerle Avrupa’nın önemli forvetleri arasına giren
Ukraynalı oyuncu, bu sefer İngiltere’nin önemli takımlarından Chelsea’ye geçti.

Chelsea’de istediği süreleri alamayan ve skorer kimliğini gösteremeyen golcü oyuncu, kısa süreliğine eski takımı Milan’da kariyerini sürdürdükten sonra yuvası olan Dinamo Kiev’e dönüş yaptı.

Tecrübeli oyuncu, UEFA Avrupa Ligi’nde grupta 3 maçta görev alırken, gol atma başarısı gösteremedi.

-EN SKORERLERİ ARTEM MILEVSKIY-

Ukrayna temsilcisinde UEFA Avrupa Ligi’nde en çok gol atan oyuncu ise Artem Milevskiy oldu.

Milevskiy, (E) Grubu’nda takımının oynadığı tüm maçlarda forma giyerken, 5 gole imza atma başarısı gösterdi. Grup mücadelesinde takımının Sheriff ile oynadığı maçlarda gol sevinci yaşayamayan Ukraynalı oyuncu, diğer karşılaşmalarda ise takımına gol kazandırdı.

-ROMAN EREMENKO’NUN ASİSTLERİNE DİKKAT-

Dinamo Kiev’de dikkat edilmesi gereken bir diğer oyuncu ise asistleriyle takımına önemli katkı sağlayan Roman Eremenko oldu.

Eremenko, grup mücadelesinde takım arkadaşlarını 5 kez gol noktalarında buluştururken, 1 kez de rakip fileleri havalandırmayı başardı.

-15 YABANCI OYUNCU-

Siyah-beyazlı takımın 2. turdaki rakibi Dinamo Kiev, kadrosunda 15 yabancı oyuncu bulunduruyor.

Ukrayna temsilcisinin kadrosunda şu oyuncular yer alıyor:
Kaleciler: Olexandr Shovkovskiy, Stanislav Bogush, Maxym Koval, Artur Rudko,
Denys Boyko, Artem Kychak

Savunma: Danilo Silva (Brezilya), Betão (Brezilya), Goran Popov (Kıbrıs Rum Kesimi), Taras Mikhalik, Andriy Nesmachniy, Yevhen Khacheridi, Leandro Almeida (Brezilya), Artem Sukhotskiy

Orta Saha: Tiberiu Ghioane (Romanya), Ognjen Vukojevic (Hırvatistan), Facundo Bertoglio (Arjantin), Denys Garmash, Oleh Gusev, Gerson Magrao (Brezilya), Roman Eremenko (Finlandiya), Badr El Kaddouri (Fas), Milos Ninkovic (Sırbistan), Ayila Yussuf (Nijerya), Vladislav Kalitvintsev

Forvet: Andriy Shevchenko, Andriy Yarmolenko, Artem Milevskiy, Andre (Brezilya), Frank Temile (Nijerya), Artem Kravets, Roman Zozulya, Guilherme (Brezilya)

Bu arada, Ukrayna ekibinin başında teknik direktör Oleh Luzhny bulunmasına rağmen, Ukraynalı teknik adamın görevinden ayrılabileceği öğrenildi.

727790cookie-checkBeşiktaş Dinamo Kiev’le eşleşti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.