Beşiktaş, Galatasaray ile 1-1 berabere

Stat: BJK İnönü
Hakemler: Fırat Aydınus xx, Tarık Ongun xx, Alex Taşçıoğlu xx
Beşiktaş: Rüştü xx, İbrahim Toraman xx, Ferrari xx, Sivok xx, İbrahim Üzülmez xx, Ernst xx, Fink xx, Holosko xx (Dk. 61 Bobo x), Tello x, Ekrem xx (Dk. 75 Yusuf x), Nobre xx (Dk. 61 Nihat x)
Galatasaray: Leo Franco xxx, Uğur x, Neill xx, Emre Güngör xx, Hakan xx, Barış xx, Mehmet Topal xx, Elano xx (Dk. 81 Mustafa xx), Caner xx (Dk. 63 Jo xx), Keita xx, Arda xx (Dk. 72 Giovani xx)
Goller: Dk. 68 Arda (Galatasaray), Dk. 82 Sivok (Beşiktaş)
Sarı Kartlar: Dk. 29 Barış (Galatasaray), Dk. 30 Tello, Dk. 84 Fink (Beşiktaş)

MAÇTAN DAKİKALAR
10. dakikada Fink’in uzak mesafeden sert şutunda, savunmaya çarpan top üstten kornere çıktı.
21. dakikada Keita’nın sol çaprazdan sert şutunda yerden seken topu kaleci Rüştü, son anda kornere tokatladı.
25. dakikada Elano’nun soldan ortasında ceza alanı içinde topla buluşan Barış, meşin yuvarlağı kötü bir kafa vuruşuyla auta attı.
33. dakikada Galatasaray ceza alanı önünde iyi paslaşan Beşiktaş’ta Holosko, meşin yuvarlağı ceza yayı içindeki Nobre’nin önüne bıraktı. Bu oyuncunun şutunda, kaleci Franco yatarak topu önledi. Holosko’nun bir kez daha değerlendirmek istediği top auta gitti.
38. dakikada İbrahim Üzülmez’in güzel ortasında ceza alanı içinde arka direkte topla buluşan Holosko’nun kafa vuruşunda, kaleci Leo Franco meşin yuvarlağı iki hamlede kurtardı. Bu pozisyonda topun çizgiyi geçip geçmediği tartışması yaşandı.
44. dakikada Ekrem’in soldan ortasında ceza alanı içinde topla buluşan Nobre’nin kafa vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Leo Franco’nun müdahalesiyle yan direğe çarparak oyun alanına döndü. Altıpasta Nobre’nin boş kaleye göndermeye çalıştığı top savunmaya çarparak kornere gitti.
45. dakikada aynı bölgeden bu sefer Tello ortaladı. Ceza alanı içinde yine Nobre’nin kafa vuruşu yaptığı top üstten auta çıktı ve karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 berabere tamamlandı.

İKİNCİ YARI
51. dakikada Elano’nun uzaktan sert şutunda, kaleci Rüştü uzanarak topu çeldi. Caner’in son çizgide kaleye göndermek istediği meşin yuvarlak kaleye paralel bir şekilde taca çıktı.
52. dakikada Uğur’dan seken topu sol çaprazda alan Ekrem’in şutunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.
68. dakikada Jo’nun yerden sert ortasında Sivok’un uzaklaştırmak yerine müdahale ettiği topu önünde bulan Arda’nın yerden bekletmeden şutunda, meşin yuvarlak filelere gitti: 0-1
72. dakikada Ekrem’in yerden dönerek vuruşunda, top az farkla yandan auta çıktı.
82. dakikada Nihat’ın sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta Leo Franco’nun uzaklaştırmak istediği topu altıpasta sağ çaprazda yakalayan Sivok, kaleye göndererek takımına 1-1 beraberliği sağladı.
Karşılaşma da 1-1 beraberlikle tamamlandı ve derbi mücadelesinde her iki ekip 1’er puan aldı.

MAÇTAN NOTLAR

Galatasaray’da sakatlığı geçen Brezilyalı yıldız Jo, Beşiktaş ile oynanan derbi karşılaşmasıyla 18 gün sonra kadroya alınırken, ilk 11’de oyuna başlamadı.

Antalyaspor ile Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde 3 Şubat’ta oynanan karşılaşmada sakatlanan Jo için ”En az 3 hafta oynayamayacak” denilirken, Brezilyalı oyuncu 18 gün sonra oynanan Beşiktaş derbisinde 18 kişilik maç kadrosuna girdi.
Galatasaray’da teknik direktör Frank Rijkaard, Kayserispor deplasmanında ilk 11’de oynatmadığı Servet’i Beşiktaş deplasmanında da yedek bekletirken, bu oyuncunun yerine Emre Güngör forma giydi. Rijkaard, sakatlıktan yeni kurtulan Jo’ya ilk 11’de şans vermezken, forvette Arda’yı oynattı.

Hollandalı teknik adam, Atletico Madrid ile oynanan UEFA Kupası 3. tur ilk maçının 35. dakikasında oyundan aldığı Caner’i, Beşiktaş karşısında ilk 11’de sahaya sürdü.

Rijkaard, orta sahada Mustafa’nın yerine ilk 11’de Barış’ı tercih etti.

Galatasaray’da Sabri, Kewell, Baros ve Gökhan sakatlıkları nedeniyle derbi maçta kadroda yer almazken, Emre Aşık da kadroya alınmadı.

3 YENİ TRANSFER İLK KEZ DERBİ HEYECANI YAŞADI

Galatasaray’da devre arasında kadroya katılan Neill, Giovani ve Jo Türkiye’de ilk kez bir derbi heyecanı yaşadılar.
Üç oyuncudan sadece Neill ilk 11’de sahaya çıkarken, yedek kulübesinde maça başlayan Giovani ve Jo ise Rijkaard tarafından ilerleyen dakikalarda görev bekledi.

GALATASARAYLI TARAFTARLARDAN GÖNDERME

Galatasaraylı taraftarlar, kendilerine ayrılan 1600 kişilik misafir tribününü tıklım tıklım doldurdular.
Takımlarını coşkuyla destekleyen taraftarlar, ”Yeter Yıldırım Demirören yeter’ diye bağırarak ezeli rakiplerine de göndermede bulundular.

Galatasaraylı ve Beşiktaşlı taraftarlar arasında zaman zaman karşılıklı olumsuz tezahüratlar yapıldı.

FERRARI 65 GÜN SONRA SAHADA

Beşiktaş’ın ligin 17. haftasında 18 Aralık 2009’da Bursaspor ile oynadığı Turkcell Süper Lig maçında yüzünden sakatlanan İtalyan futbolcu Matteo Ferrari, tam 65 gün sonra formasına kavuştu.

Sivok ile birlikte savunmanın göbeğinde forma giyen Ferrari’ye ısınma hareketleri sırasında siyah-beyazlı taraftarlar sevgi gösterilerinde bulundu.

Hafta içinde yapılan antrenmanlara maske ile çıkan Ferrari, Galatasaray karşısında maskesiz şekilde sahadaki yerini aldı.

TABATA YEDEK

Denizli, son maçlarda ilk 11’de görevlendirdiği Tabata’yı da derbide yedek kulübesine gönderdi.

Tabata’nın yerine Tello forma giyerken, Ferrari’nin sakatlığının geçmesinin ardından İbrahim Toraman savunmanın sağında görev aldı.

Orta alanın sağında Holosko, solunda da Ekrem oynarken, Nobre tek forvet olarak sahada yer aldı.
Kaleyi Rüştü korurken, uzun süren sakatlığının ardından kaleci Hakan Arıkan da yedek kaleci olarak sahaya çıktı.
Yedek kulübesinde Hakan, Bobo ve Tabata’nın yanı sıra Nihat, İbrahim Kaş, Yusuf ve Necip yer aldı.

DEMİRÖREN GELMEDİ

Beşiktaş’ın Almanya’nın Wolfsburg takımıyla 3 Kasım 2009’da oynadığı Şampiyonlar Ligi maçında taraftarların kendisine yönelik kötü tezahüratlarına tepki gösteren ve daha sonra İstanbul’daki maçlara gelmeyen siyah-beyazlı kulübün başkanı Yıldırım Demirören, bu geleneği Galatasaray derbisinde de sürdürdü.

Demirören maça gelmezken, eşi Revna Demirören ise karşılaşmayı stattan takip etti.

726810cookie-checkBeşiktaş, Galatasaray ile 1-1 berabere

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.