Beşiktaş yine üzdü…

Avrupa Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk maçını İngiliz devi Manchester United ile yapan Beşiktaş, taraftarlarının müthiş desteğiyle maça başladı. İlk karşılaşmada son 2 yılın finalistini yenerek grup mücadelesine iyi bir başlangıç yapmayı planlayan teknik direktör Mustafa Denizli, hücum ağırlıklı bir kadroyu sahaya sürdü. İlk dakikadan itibaren rakip kaleye yüklenen siyah-beyazlı takım, ilk 20 dakikada rakip kalede pozisyon bulamadı. Siyah-beyazlı takım, solda Nani, sağda da Valencia’nın bindirmelerinde zor anlar yaşadı. İlk 15 dakikadaki istekli oyununu sonraki bölümlerde gösteremeyen evsahibi ekip, son bölümde kıpırdandıysa soyunma odasına 0-0 beraberlikle gitti.

Büyük bir Avrupa deneyimine sahip Manchester United, maçın başından itibaren sakin oynayarak hedefine ulaşmaya çalıştı. Rakibin agresif futboluna karşın sahaya iyi yayılarak baskıya izin vermeyen İngiliz ekibi, daha tehlikeli ataklar geliştirdi. Topa daha çok sahip olan ve rakibine göre daha fazla şut atan konuk ekip, oyun üstünlüğüne karşın gol bulamadı.

İkinci yarıda ise 77. dakika rakip takımın golü geldi… Nani ceza sahası sol çaprazından sert vurdu… Hakan’dan dönen topa Scholes altıpas önünde kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi…

Ve Beşiktaş konuk takıma 1-0 yenildi.

MAÇTAN NOTLAR

Beşiktaş ile İngiltere’nin Manchester United takımları arasında yapılan Avrupa Şampiyonlar Ligi (B) Grubu ilk hafta maçında BJK İnönü Stadı tarihi günlerinden birisini yaşadı.

Maç öncesi futbolculara sevgi gösterilerinde bulunan taraftarlar, ”Bizler inandık, siz de inanın, bizim için bu maçı alın” diye uzun süre tempo tuttu.

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Galatasaray ile yapılan derbi maçın ilk 11’nde yer alan 4 oyuncuyu ”Devler Ligi”ndeki ilk sınavda değiştirdi.

Deneyimli teknik adam, dünkü idmanda kulağına top isabet eden Rüştü’nün yerine kalede Hakan’ı oynatırken, İsmail’in yerine İbrahim Üzülmez, Yusuf’un yerine Holosko, Nihat’ın yerine de Nobre’yi tercih etti.

Alman oyuncu Fink’i derbide olduğu gibi yine yedek bırakan Denizli, Şili Milli Takımı’ndan sakat dönen Tello’yu bu kez 18 kişilik kadroya aldı.

Gündüz saatlerinde sürpriz bir kararla kadroya alınmayan Bobo’nun yanısıra, İbrahim Toraman, Erhan, Rıdvan, Onur ve Erkan da maç kadrosunda bulunmuyor.

Beşiktaş’ta ilk 11’de sahaya çıkan 6 futbolcu, siyah-beyazlı takımda ilk kez ”Devler Ligi’nde forma giydi.

Sivok, Tabata, Ekrem, Holosko, Ferrari ve Ernst, Beşiktaş formasıyla Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde ilk kez sahaya çıktı.

Basın tribünündeki İngiliz gazeteciler, küçük fotoğraf makineleriyle tribünlerdeki coşkuyu kaydederlerken, tribündeki İngiliz taraftarlar da Beşiktaş taraftarlarının coşkusuna ilgi gösterdiler.

Beşiktaşlı taraftarlar, maç öncesinde İngiliz takımının forvet oyuncusu Wayne Rooney’e büyük tepki gösterdi.

Siyah-beyazlı taraftarlar, Rooney’e, kuraların çekilmesinin ardından İngiliz medyasına Beşiktaş için yaptığı değerlendirmede kullandığı sözler nedeniyle küfür içerikli tezahüratlarıyla tepki verdiler.

Beşiktaş-Manchester United maçı için olağanüstü güvenlik önlemleri alındı.

Statta 6’sı polis kamerası olmak üzere toplam 86 kamerayla tespit yapılıyor.

İngilizlerin futbol devi Manchester United, 5 yıl sonra İstanbul’da sahaya çıktı.

Avrupa kupalarında şimdiye dek Türk takımlarıyla 4 kez eşleşen ve toplam 8 maç yapan Manchester United, İstanbul’da en son 2004-2005 sezonunda Avrupa Şampiyonlar Ligi grup maçında Fenerbahçe’nin karşısına çıktı. 2004 yılında Kadıköy’deki yapılan maçı Fenerbahçe 3-0’lık skorla kazandı.

Karşılaşmayı, çoğunluğu günübirlik İstanbul’a gelen yaklaşık 700 İngiliz taraftar izliyor.

Beşiktaş ile Manchester United takımları arasındaki Avrupa Şampiyonlar Ligi maçına İngiliz medyası büyük ilgi gösterdi.

BJK İnönü Stadı’ndaki karşılaşmayı 47 İngiliz gazeteci izledi.

Türk medya mensupları da müsabakaya yoğun ilgi gösterirlerken, aşırı ilgi nedeniyle TSYD, birçok akreditasyon başvurusunu geri çevirmek zorunda kaldı.

Stat: BJK İnönü
Hakemler: Nicola Rizzoli, Nicola Nicoletti, Renato Faverani (İtalya)
Beşiktaş: Hakan, İbrahim Kaş, Sivok, Ferrari, İbrahim Üzülmez, Holosko, Ekrem, Tabata, Ernst, Serdar Özkan, Nobre
Manchester United: Foster, Neville, Evans, Vidic, Evra, Carrick, Scholes, Anderson, Nani, Valencia, Rooney

725750cookie-checkBeşiktaş yine üzdü…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.