Beşiktaş zirve iddiasını sürdürdü

Başkent temsilcisi önünde 1-1 devam eden maçta 79. dakikadan itibaren bulduğu gollerle 4-1 galip gelen siyah-beyazlı ekip, puanını 38’e çıkararak, zirve yarışından kopmadı.

Karın bölgesindeki damarlarından hafta başında operasyon geçiren ve hastaneden taburcu olan teknik direktör Mustafa Denizli, galibiyet sevincine evinden ortak olurken, siyah-beyazlılar, antrenör Tayfur Havutçu yönetiminde farklı skorlu galibiyete imza attı.

6. dakikada Tabata’nın pasında savunmanın arkasında topla buluşan Nihat, kaleci Serdar ile karşı karşıya kaldı. Nihat, ceza alanına girdiği anda topu Serdar’ın üzerinden aşırmak istedi, ancak Gençlerbirliği kalecisi güzel bir zamanlamayla topu çıkardı, daha sonra savunma tehlikeyi önledi.
32. dakikada Ekrem’in sağ çaprazdan ortasında, ceza alanı içinde topla buluşan Fink’in etkisiz kafa vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta gitti.
33. dakikada organize gelişen Beşiktaş atağında, Sivok’tan aldığı topla Bobo soldan ceza alanına girdi. Bu oyuncunun yerden pasında Çek oyuncu bir kez daha topla buluşurken, güzel bir vuruşla kalecinin solundan meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0
37. dakikada Nihat’ın uzak mesafeden kullandığı serbest vuruşta, kaleci Serdar son anda topu çeldi. Ceza alanı içi sağ çaprazında topu önünde bulan Sivok’un şutunda, savunmaya çarpan meşin yuvarlak kornere çıktı.
38. dakikada Tabata’nın soldan kullandığı serbest vuruşta, altıpasta kaleci Serdar’dan önce İbrahim Toraman kafayla topa dokundu. Meşin yuvarlak üst direğe çarpıp oyun alanına dönerken, yine sağ çaprazda Sivok, kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı auta attı.
43. dakikada Tabata’nın güzel pasında solda topla buluşan Ernst, çaprazdan ceza alanına girdiği anda güzel bir vuruş yaptı. Kaleci Serdar son anda doksana giden topu kornere tokatladı.
Beşiktaş, karşılaşmanın ilk yarısını 1-0 önde tamamladı.
Mücadelenin ikinci yarısına Gençlerbirliği golle başladı. 52. dakikada ceza alanı önünde Hurşut, yerden sert bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere göndererek 1-1 eşitliği sağladı.
61. dakikada Mustafa önünü açıp sert vurdu, savunmaya çarpan top üstten az farkla kornere gitti.
68. dakikada Tabata’nın uzak mesafeden sert şutunda, kaleci Serdar topu çeldi. Seken topu Holosko kaleye göndermek isterken, Serdar meşin yuvarlağı kontrol etti.
77. dakikada ani gelişen Gençlerbirliği atağında, Hurşut’un soldan ortasında, arka direkte topla buluşan Mustafa kafayı vurdu, kaleci Rüştü meşin yuvarlağı kontrol etti.
79. dakikada Beşiktaş yine güzel bir organizasyonla ikinci golü buldu. Ceza alanı önünde Holosko, topu ceza alanı içindeki Bobo’ya bıraktı. Bu futbolcu, dönerek yerden düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi ve takımını 2-1 öne geçirdi.
81. dakikada siyah-beyazlı takım farkı ikiye çıkaran golü buldu. Yusuf’un pasında ceza alanı içinde topla buluşan Holosko, meşin yuvarlağı yerden filelere gönderdi: 3-1
87. dakikada Beşiktaş’ın soldan kullandığı korner atışında, İbrahim Üzülmez, hemen yanındaki Tabata’ya topu verdi. Brezilyalı oyuncu, ceza alanına girdiği anda çok güzel bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere bıraktı: 4-1
Siyah-beyazlı takım, özellikle Tabata’nın mükemmel oynadığı karşılaşmayı 4-1 kazandı.

HOCAMIZA GÜZEL BİR HEDİYE VERDİK

Beşiktaş Antrenörü Tayfur Havutçu, Gençlerbirliği karşısında aldıkları galibiyeti, hafta başında operasyon geçiren teknik direktörleri Mustafa Denizli’ye hediye ettiklerini söyledi.

Tayfur Havutçu, maç sonrası düzenlediği basın toplantısında, Gençlerbirliği karşısında güzel bir galibiyet aldıklarını ifade ederek, ”Bizim için çok önemli bir karşılaşmaydı. Gençlerbirliği, Türkiye Ligi’nin en çok koşan ve mücadele eden ekiplerinden biri. İlk yarıda golü bulduk, sonra rakibimiz beraberliği yakaladı. Buna rağmen herkes çok arzuluydu ve maçı farklı kazandık. Hocamız bir operasyon geçirmişti. Böylece ona da güzel bir hediye vermiş olduk” dedi.

HATALAR PUANLARI BEŞİKTAŞ’IN HANESİNE YAZDIRDI

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Thomas Doll, karşılaşmaya iyi başlamadıklarını belirterek, ”Öncelikle Beşiktaş’ı tebrik ediyorum. Oyunun başında düşüncelerimizi sahaya yansıtamadık. İlerleyen dakikalarda kendimizi oyunda bulduk ve yediğimiz ilk golden sonra toparlandık” dedi.

Maçın ikinci yarısına iyi başladıklarını kaydeden Doll, ”75. dakikaya kadar istediklerimizi sahaya yansıttık, fakat bu dakikadan sonra anlatılamayacak, bizim de anlamadığımız nedenlerle kalemizde 3 gol gördük. Hata yaparsanız maçı kaybediyorsunuz. Son 15 dakikada yaptığımız hatalar, alacağımız puan veya puanları Beşiktaş’ın hanesine yazdırdı” ifadelerini kullandı.

Doll, karşılaşmanın ikinci yarısında kısmen oyunu rakip alana yaktıklarını, ancak bunu maçın tümüne yayamadıklarını kaydetti.

726670cookie-checkBeşiktaş zirve iddiasını sürdürdü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.