‘Bekle gör politikası yapamazdık’

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılara değindi. 


Türkiye olarak ilk andan itibaren sivil ve masum insanları hedef alan bu saldırıları şiddetle kınadıklarını ve haklı tepkilerini tüm dünyaya duyurduklarını ifade eden Erdoğan, ”Sadece tepki vermekle kalmadık, bu trajedinin bir an önce son bulması için önemli bir diplomatik bir atak başlattık” diye konuştu. 
Suriye, Ürdün, Mısır ve Suudi Arabistan’a geçen hafta gerçekleştirdiği ziyaretler hakkında da bilgi veren Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: 


”Türkiye olarak ‘bekle gör’ politikası ya da ‘sorunları tribünden izleme’ yaklaşımı içinde olamazdık. Türkiye, tarihinden ve bugününden gelen insani misyonu ön plana çıkarmak durumundaydı. Özellik 1 Ocak itibariyle BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğimizin başlamış olması, bize ilave sorumluluklar yüklemektedir.” 


Erdoğan, konuşmasında uyarıda da bulunarak, ”Bu işin siyasi istismarı olmaz. Ama ne yazık ki görüyorum, hala ülkemizde bu işin siyasi istismarını yapmaya gayret edenler var” dedi. Erdoğan, şöyle konuştu: 


”Şu anda ‘Hükümet şunu yapmalıydı, bunu yapmalıydı’ veya ‘şu yapılmalı, bu yapılmalı…’ Değerli arkadaşlar, dürüst olacağız, samimi olacağız. Devletler duygusal bir anlayış içeresinde veya ‘ben hükümete şöyle bir saldırayım, neticesi ne olursa olsun bu halka hoş gelir. Ben buradan oy devşirebilir miyim’ mantığı ile konuşmalar yapmak, ortaya bir şeyler atmak bu işlerde doğru değil. Bunları konuşanlar da geçmişlerine iyi baksınlar. Acaba bu konularda neler yaptılar? 


Şimdi MHP, DSP, ANAP bizden önce bu ülkeyi yönetmediler mi? Yönettiler. İsrail’le ilişkiler bu dönemde yok muydu? Vardı. Peki niye kesmediniz İsrail’le ilişkileri? O zaman sıkıntı yok muydu? vardı. Şimdi bunu yapamayanlar bizden ne istiyorlar? Diyorlar ki ‘gelin hemen ilişkileri kesin…’ Arkadaşlar, biz bakkal dükkanını idare etmiyoruz. Biz Türkiye Cumhuriyeti’ni idare ediyoruz…” 

1071920cookie-check‘Bekle gör politikası yapamazdık’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.