Beklemeyi seven var mı?

İnsan önce kendine çeki düzen vermeli.madem beklemeyi sevmeyen bizler, neden, niçin insanları bekletiyoruz? Ne olursa olsun, verilen sözün gereğine göre hareket edilmeli.

Beklemeyi hiç sevmeyiz. Kimseler bizi bekletmesin deriz. Anlaşmışızdır arkadaşlarımızla sakın ha kimse geç gelmesin diye. Hatta sıkıca tembih de etmişizdir. Tembih etmek derken bir kez değil, defalarca yapılmıştır bekletmeyelim uyarısı.

Beklemek gerçekten çok zordur. Hele başka insanları da ilgilendiren konu varda insanları bekletiyorsanız bilin ki size birçok insan kızar. Bakmayın siz olsun, olur böyle diyen kişilere.

Uzak memlekete gideceksiniz diyelim. Komşunuzu yalnız bırakmamanız gereken haldesiniz. Başkaları da sizin gibi yalnız bırakmamak için toplanmışlar.

Baktınız zaman gelmesine rağmen kimse daha gelmemiştir diye umursamadınız. Umursamanız gerekirken , daha kimse gelmemiştir diye düşünerek ağırdan alarak, haberinizin olmadığından çoğu insanı beklettiğinizin idrakinde değilsiniz.

Şunu düşünmek kadar yanlış düşünce yoktur. Bir ben mi geç kaldım? Önce ben mi geleceğim deme lüksümüz yoktur. İşlerimizin ağır yürümesi ve de birbirimizin hakkını saymamanın adıdır bu.

Önce insan bekletmemeyi öğrenmeli. Bunu niçin anlattım? Geçenlerde bir arkadaşın uzaktan olacak derneği vardı.derneğin olması için toplumla olması önem arz ediyor.

Sabaha yakın verilen saatte otobüs yok. Otobüsün sürücüsüne üç aydan beri hatırlatılıyormuş. Saat 06.00’ da yola çıkacağız.

Aracı ona göre hazırlayalım ve de gidecekleri bekletmeyelim derler , buna rağmen saat 06. 00 oldu. Ne otobüs var, ne otobüsçü. Ev halkı haklı olarak kızıyor.

Telefon açıldı saat 06.10 ‘ daha yeni uyandığını söylemiş.

Sadece bir kişi olsa böyle bekleten ona da şükür der insan. Bu sefer bulunması gereken biri daha yok. Telefon edilir kendisine.

Ne aceleniz var? Diye kızar. Kahvaltı yapıyorum demiş. Herkes yerini almış. Sanatını icra edecek şahıs yok bu sefer. Niçin geç geldin , beklettin bizi dendiğinde, insan özür diler değil mi?

Ne olacak canım bir saat geç gitsek ne olur demiş. İnsanlar haklı olarak tepki göstermişler. Hani birisi hakkında iyi veya kötü etiketi için yolculuğu kıstas gösterirler ya. Ne kadar doğru.

Beklemek gerçekten kişilerin sinirlerini geriyor. Çok sakin bildiğiniz kişinin sinirlendiğini görünce şaşırıyor insan. Ne olur ki, zamanında bulunsak, insanları germesek.

İşimizi zamanında, sözümüzü vaktinde ifa etsek daha mutlu huzurlu oluruz. Bekletmekle saygınlığımızı, otoritemizi kaybederiz.

Bekletmekten madem nefret ediyoruz. Nefret ettiğimiz konuda niçin hassas olmuyoruz? Bunu anlamakta güçlük çekiyorum.

Aynı kişi erken gelse bekleten, bekleyen olsa aynı tavrı sergiler mi? Diye sorsanız, evet demeyecektir.

Tepkisi belki çok sert olacaktır. Ama işte başkalarını bu kadarçık bile düşünemeyen bizler böyleyiz. Bize yapılınca ağırımıza gelen durumları başkası yaşarsa hiç sorun yok. Aslında en büyük sorun bu.

Kim olursa olsun insanları bekletmemeli.

745660cookie-checkBeklemeyi seven var mı?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.