Belediye Başkanı kasabayı röntgenliyor

Belediye Başkanı kamera izleme meraklısı çıktı… Minnesota Eyaleti’ndeki Sanborn kasabasının tek bir ana caddesiyle, bu caddeye bağlanan bir kaç sokakta Belediye Başkanı’nın koyduğu kameralar 24 saat aralıksız çalışıyor.

Polisi olmayan, suç oranı sıfıra yakın küçük Amerikan kasabasında kameraların ne işe yaradığı sorusu halkı meşgul ediyor.

Kamera sistemi için 417 kişilik kasabanın bütçesinden 30 bin Dolar harcayan Belediye Başkanı iddialara yanıt vermeden sessiz kalıyor. Başkan kameraların bağlandığı ekran başından bir dakika olsun ayrılmıyor.

Belediye Başkanı Charlie Hosack, “ne olur, ne olmaz” düşüncesiyle kameraları geçen yıl caddeye yerleştirmişti. En yakın polis karakolunun 35 kilometre uzakta olmasını gerekçe gösteren Başkan, kameralar sayesinde suç işlenmeyeceği görüşündeydi.

Bununla birlikte Sanborn’da, son 10 yılda  bir kaç aile içi kavga dışında hiç suç işlenmemişti.

Sanborn halkının izlenme kaygılarını dile getiren ilk olarak “Chicago Tribune” Gazetesi oldu. Trafik lambası dahi bulunmayan kasabanın eleştirilere kulağını tıkayan Orwell tarzı Belediye Başkanı ise, “Su uyur düşman uyumaz, uyanık olmamız gerekir” sözüyle, halkın rahatsızlık duymasına karşın ekran başından bir saniye ayrılmıyor.


 

1131620cookie-checkBelediye Başkanı kasabayı röntgenliyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.