Belediye Başkanı’ndan Bush protestosu

Savaş karşıtı olarak Bush yönetimine kafa tutmasıyla tanınan Salt Lake Kenti Belediye Başkanı Rocky Anderson, Başkan’ın kenti ziyaretini, binlerce insanı sokağa dökerek protesto etti.

ABD’nin Utah Eyaleti’nde, 2006 yılı olağan kongresini yapmak üzere toplanmış 12 bin civarında asker emeklisine hitap etmek amacıyla “Salt Lake” Kenti’ne gelen Başkan Bush, burada umduğunu bulamadı.

Şimdiki yönetime karşıt Demokrat Parti’den kent belediyesine seçilmiş, eski Başkan Clinton’un yakın arkadaşı Anderson, göstericilerle birlikte Bush’u ve Irak işgalini kınayan sloganlar atarak meydanlarda kaldı, Başkan’ı karşılamaya gitmedi.

Belediye Başkanı’nın bu tutumu karşısında, ABD’nin en ilerici kamuoyuna sahip Salt Lake’de, Bush’un da ağız değiştirip konuşmasında sık sık “faşizme” değinmesi, siyasi yorumcular tarafından, bu anlamda değerlendirildi.

Bush’un partisi Cumhuriyetçi Parti’nin en çok oy aldığı Utah Eyaleti’nde tek solcu kent olarak, Salt Lake City biliniyor. Kent için, Amerika’da “kurtarılmış bölge” tanımı kullanılıyor.


 

1135630cookie-checkBelediye Başkanı’ndan Bush protestosu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.