Belediyeden Minik Kardeş’e ziyaret

Islington Belediyesi Meclis Üyesi Joe Caluori ve Islington Belediyesi Çocuk Merkezi’nden (Children Services) İbrahim Ali, Türkçe de hizmet sunan “çocuk merkezi” Minik Kardeş’i ziyaret etti…

Geçen Cuma saat 11’de bisikletiyle Minik Kardeş’e gelen Caluori ve Ali’yi Minik Kardeş Koordinatörü Nalan Çoşar gezdirdi. Geçen hafta da İşçi Partisi Milletvekili Jeremy Corbyn Minik Kardeş’i gezerek bilgi almıştı…

Çoşar, Minik Kardeş’te Türk ve Kürt çocukların yanısıra farklı kültürlerden de toplam 40’a yakın çocuğa hizmet verildiğini vurgulayarak, iki dilli çalışanlarıyla çocukların ebeveynleri için de eğitici kurslar organize ettiklerini belirtti.

Caluori, Çoşar’ı çalışmalarında kutlayarak Minik Kardeş’in Islington bölgesi için bir kazanım olduğunu söyledi. Çocuklara verilen hizmeti yerinde gözleme şansı bulan Caluori ve Ali, Minik Kardeş ile ilgili görevlilerden ayrıntılı bilgi aldılar.

1986’da kurulan Türkçe İngilizce çocuk yuvası Minik Kardeş, “53-55 Balls Pond Road London N1 4BW” adresinde binasını bir kaç yıl önce restore ettirerek kapasitesini artırdı.

852410cookie-checkBelediyeden Minik Kardeş’e ziyaret

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.