Belçika basını: Operasyon an meselesi

Muhafazakar “La Libre Belgique” gazetesi, bugünkü baskılarında kuzey Irak’taki muhabirinin gözlemlerini yansıtırken, bu bölgedeki Kürtlerin PKK teröründen gördüğü zararı ve bundan kaynaklanan bezginliklerini anlattı.

Sınıra yakın köylerdeki insanlarla yapılan söyleşilere yer veren gazete, son günlerde Türk askeri kayıplarının arttığını, Türkiye’nin teröristleri imha etmekte çok kararlı göründüğünü, TBMM’nin tezkereyle yeşil ışık yaktığını, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak’a girmesinin artık “kesin ve an meselesi” olduğunu belirtti.

Gazete, PKK’nın kuzey Irak’ta büyük destek kaybına uğradığını bildirirken, bölgedeki insanların sükunet ve istikrar istediğini yazdı ve “PKK’nın ne istediği umurumuzda değil. Türkler bütün Kürtlerin terör örgütünden yana olmadığını anlamalı. Biz iş ve geçinmek istiyoruz” ifadeleriyle yansıtılan görüşlere yer verdi.

“Le Soir” gazetesi de Türkiye’deki tepki gösterilerine geniş yer verirken, kamuoyunun, örgütün ve eylemleri karşısında pasif tavır izleyen ABD’ye yönelik eleştirilerini yansıttı.

Gazete, Türk kamuoyunun kuzey Irak’a müdahaleden yana kararlı ve istekli tavrını gösteren çeşitli açıklamalara yer verdi, aralarında kadınların da bulunduğu binlerce kişinin Silahlı Kuvvetlere başvurarak orduya katılmak istediğini anlattı.

“Le Soir”, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın Cumhuriyet Bayramı mesajına ve bu mesajdaki kararlılık ifadelerine de yer verdi.

 

 

1160490cookie-checkBelçika basını: Operasyon an meselesi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.