Belçika’da 6 PKK’lı tutuklandı

Charleroi’da yakalanan PKK üyesi Naim Acar da çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Belçika’da geçen haftaPKK’ya yönelik geniş çaplı operasyonlarda gözaltına alınan 8 örgüt üyesinden 7’si Brüksel’de ve biri Charleroi’de yoğun güvenlik önlemleri altında mahkemeye çıkarıldı.

Yaklaşık 150 örgüt sempatizanı, mahkeme boyunca Brüksel adliyesi önünde eylem yaptı. Bina çevresinde yoğun güvenlik önlemi alan polisin gruptan bir kişiyi gözaltına aldığı öğrenildi.

Mahkeme, kapatılan DEP’in eski milletvekilleri Remzi Kartal ve Zübeyr Aydar’ın da bulunduğu 5 kişiyi tutukladı, 2 kişinin ise tahliyesine karar verdi. Charleroi’da yakalanan PKK üyesi Naim Acar da çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Bu arada polisin dün sabah Anvers’de gözaltına alarak Brüksel’e getirdiği PKK’nın eski Belçika sorumlusu Sezai Uçar’ın sorgusunun ardından serbest bırakıldığı bildirildi. Uçar, 4 Marttaki baskınlarda ülke dışına kaçtığı için yakalanamamıştı.

Terör örgütü avukatları, mahkemenin ardından basına yaptıkları açıklamalarda, sanıklara son operasyonla ilgili soru yöneltilmediğini, 2 yıl önceki baskınlarda ele geçirilen kanıtlar üzerinde durulduğunu savundu.

Belçika’da Nisan 2008’de terör örgütüne yönelik Brüksel, Liege ve Verviers kentlerindeki operasyonlarda, savcılığın “terör eğitimi almakta olduğunu” belirlediği 29 kadın gözaltına alınmış, bunların büyük çoğunluğu “teknik ve bürokratik bir sorun” gerekçe gösterilerek serbest bırakılmıştı.

Brüksel ve Charleroi savcılıklarınca gerçekleştirilen son operasyonda, PKK “aralarında Belçika’nın da bulunduğu Batı Avrupa ülkelerinde gençleri silahlı terörizm eğitimine sürüklemekle, haraç toplamakla, sahte belgelerle insan kaçakçılığı yapmakla ve yayın yoluyla örgütsel iletişimini sağlamakla” suçlanıyor.

SAVCILIK’TAN 2 KİŞİNİN ŞARTLI TAHLİYESİNE İTİRAZ

Öte yandan, mahkemenin şartlı tahliyesine karar verdiği 2 kişi de savcının itirazı üzerine serbest bırakılmadı.

Federal savcılık sözcüsü Lieve Pellens, mahkemenin şartlı tahliye kararına itiraz etmeleri nedeniyle tutuklu kalacak 2 zanlının 15 gün içinde yeniden mahkemeye çıkarılacağını söyledi.

1236400cookie-checkBelçika’da 6 PKK’lı tutuklandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.