Belçika’da da ‘soykırım’ yasa tasarısı

Liberal Parti grubundan milletvekili Olivier Maingain tarafından verilen tasarıyla Alman Nazi soykırımına ilişkin 23 Mart 1995 tarihli bir yasanın değiştirilerek, kapsamının genişletilmesi hedefleniyor. 

Tasarının gerekçe bölümünde, Avrupa Parlamentosu tarafından 1987’de tanınan sözde Ermeni soykırımı örnek gösteriliyor ve bu yöndeki iddiaların BM tarafından da tanındığı iddia ediliyor. 

Gelecek günlerde Senato’nun İçişleri, Dışişleri veya Adalet komisyonlarından geçerek Genel Kurul’a aktarılması beklenen tasarının onaylanması halinde, Belçika’da sözde soykırımın olmadığını savunmak suç teşkil edecek. 

Öte yandan, Belçika’da yoğun faaliyet gösteren Ermeni lobisi, çeşitli basın kampanyalarıyla bu ülkede özellikle Türk toplumunun oylarıyla seçilmiş yerel ve federal politikacılar aleyhinde karalama çalışmaları sürdürüyor. Sözde soykırımı yalanlayan, bu konuda açıklamalar yapan Türk asıllı politikacılar çeşitli alanlarda siyasi saldırılara hedef oluyor. 

Belçika’daki Türkler, bu gelişmelerin ardından, ülkedeki siyasi partileri ve kamuoyunu uyarmak, rahatsızlığı yansıtmak amacıyla Brüksel’de bir yürüyüş düzenlemek için hazırlık yapıyor.

1105090cookie-checkBelçika’da da ‘soykırım’ yasa tasarısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.