Belçika’da islam karşıtı yürüyüş yasaklandı

SIOE’nin gösteri izini almak için yaptığı resmi başvuruyu reddeden Brüksel Belediye Başkanı Freddy Thielemans, ret kararına gerekçe olarak, “Brüksel’deki Müslümanların, SIOE’nin kindar ve İslam karşıtı mesajlarına sert tepkiler göstermesi endişesi” üzerinde durdu.
 
Belediye “olası çatışmaları önlemek için” gösteriyi yasakladığını açıklarken, bu karara tepki gösterenlerle yandaş olanlar arasında tartışmalar artıyor.

Aşırı sağcı örgütlerle bağlantısı bulunmadığını savunan İngiltere ve Danimarka kökenli SIOE, “İslami yaklaşım ve uygulamaların Avrupa’yı işgaline karşı mücadele verdiğini” iddia ediyor.

“Müslümanların Avrupa’da demokrasi ve eşitliği yıkan şeriat kurallarını geçerli kılmayı denediğini” öne süren SIOE, bu yaklaşımın Avrupa ülkeleri anayasalarına aykırı olduğunu belirtiyor.

Belçika’nın Flaman kesimindeki aşırı sağcı parti Vlaams Belang’dan (Flaman Menfaati) destek bulan SIOE, Brüksel Belediyesinin kararı üzerine “düşünce ve ifade özgürlüğünün ihlal edildiğini” savunarak, 11 Eylülde Avrupa Parlamentosu önünde “on binlerce gösterici toplama” hedefinde olduğunu tekrarladı.

1156220cookie-checkBelçika’da islam karşıtı yürüyüş yasaklandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.