Belçika’da PKK davasında zaman aşımı

Belçika PKK ve bazı yan kuruluşları ve yandaşları hakkında, 1996 yılında açılan soruşturmayı tamamlamış ve örgütün para kaynaklarını da hedef alan bir yargılama sürecini başlatmıştı.

Belçika polisi, 18 Eylül 1996’da düzenlediği ”Spoutnik Operasyonu” çerçevesinde, Brüksel yakınlarındaki Denderleeuw kasabasında bulunan Med-tv stüdyolarını, “Kürt parlamentosu” bürosunu ve örgütün bazı yan kuruluşlarının temsilciliklerini basmıştı.

Bu baskınlar sırasında birçok belgeye ve video kasete el koyulmuş, 5 kişi tutuklanmıştı. Bu kişiler, 30 gün sonra, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmışlardı.

Örgütün kara para aklayarak elde ettiği ve televizyon lisansı için kullandığı 50 milyon avro değerindeki mücevherlere de İsviçre’de el koyulmuştu. Belçika, bu mücevherlerin iadesi için çaba harcıyordu.

Mahkemede aralarında 1 Belçikalı, 1 İsviçreli, 1 Yunan ve 1 Kanadalı da bulunan 17 sanık yargılanıyordu.Sanıklar zaman aşımı nedeniyle adli takibattan kurtulurken el konulan paraların da iade edileceği belirtiliyor.

Savcılığın itiraz girişiminin sonuçları bekleniyor.

1157380cookie-checkBelçika’da PKK davasında zaman aşımı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.