‘Ben doğruyum’ bencilliği…

Herkesin kendisine göre doğrusu var. Herkes kendi cehenneminde yanar… Ama birileri vardır ki kendi doğrusunu diğerine dayatır. Oysa bilmez ki ‘objektif doğru nedir?’in yanıtı bile hala tartışmalı… 

 

‘Objektif doğru nedir?’ diye sorarsanız, ‘Bilmiyorum’ derim ama bildiğim ‘Davranış, bilimle çelişmediği ölçüde objektif doğruya yakındır’ derim…

 

Aşağıdaki haber özetleri ‘doğru’ bencilliğinden kaynaklanıyor… İşte kendi doğrusu yüzünden başkalarının canını yakanlar…

 

         Tren faciası için verilen gensoru önergesi, TBMM gündemine alınmadı. AKP’li Bayraktar’a göre, kazanın nedeni kem gözler!

 

         Kadınlara yönelik baskı ve şiddette dünyanın bir numarası olan İran, Türkiye’yi kadın ayrımcılığı yapmakla suçladı.

 

         16 yaşındaki Berna, gelin arabası gibi süslenen bir otomobille bıçaklı 5 kişi tarafından kaçırıldı.

 

–      İndependent’te müslüman yazar dert yandı: İngiltere’deki Müslümanlar bugün iki ateş arasında. Topluma entegre olmaya çağırılıyorlar. Ancak aktif siyasi katılımla bunu yaptıklarında ise, Müslümanların oluşturduğu oy potansiyelinin demokrasiyi tehlikeye attığı söyleniyor.

 

         Kendi yaptırdığı huzurevine alınmadı. Antalya Sosyal Hizmetler Yaşlı Hizmetleri Müdürü iken yaptırdığı ve kendi adını taşıyan huzurevine yerleşmek için 1992 yılında başvuruda bulunan Fethi Bayçın, 12 yıldır sıra bekliyor.

 

         Terör örgütü El Kaide’nin Zerkavi grubunun, Irak’ta bugüne kadar görülmemiş bir katliam yaptığı iddia edildi. Aralarında bir Türk şoförünün de bulunduğu enaz 50 kişinin Kuran’ı Kerim okuyamadıkları için kurşuna dizildiği öne sürüldü. Öldürülenler arasında borcunu ödeyebilmek için Irak’a şoförlüğe giden üç çocuk babası Osman Alişan da vardı.

 

 

 

 

1082150cookie-check‘Ben doğruyum’ bencilliği…
Önceki haber‘Mortgage’ ödentilerinde artış…
Sonraki haberTürkiye ve Kıbrıs Konferansı
FARUK ESKİOĞLU
Faruk Eskioğlu, (1958, Akşehir) gazeteci ve yazar. 1985'ten bu yana yaşadığı Londra'dan Türkiye'deki ulusal medyaya yönelik muhabirlik, temsilcilik yaptı. Londra'da yayınlanan Türkçe toplum gazetelerinde çalıştı ve bazı gazetelerin kuruluşunda yer aldı. Halen sosyolojik değeri olan haber ve araştırmalara ağırlık veren yazar, halen 2004'te kurduğu Açık Gazete'yi (acikgazete.com) yönetiyor ve köşe yazarlığını sürdürüyor.Eskioğlu, 13'üncü yüzyılın sonunda Horasan'dan Akşehir Maruf köyüne yerleşerek tekke kuran Hasan Paşa soyundan geliyor. Hasan Paşa'nın oğlu Şeyh Hacı İbrahim Veli Sultan'ın "Mülk Allahındır" felsefesiyle Anadolu'da bir ilk sayılan kendine adına kurduğu yoksullara yardım vakfı ise halen faaliyettetir.Eskioğlu, ilk ve orta öğrenimini Akşehir'de tamamladıktan sonra 1979’da AİTİA Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu’nu bitirdi. 1984’te Gazi Üniversitesi Ekonomi Fakültesi’nde "master" yaptı. THA’da gazeteciliğe başladı. Aralık 1985’te kendi deyimiyle "siyasi sürgün" olarak geldiği Londra’da ilk 2 yıl baba mesleği kasaplık yaptı. İngilizce öğrendikten sonra medya okudu. Uzun yıllar Nokta dergisi İngiltere Temsilciliği, Hürriyet Londra bürosunda habercilik yaptı. Gazeteciliğin yanısıra 1986-98 arasında grafiker tasarımcı olarak çalıştı. Ayrıca pek çok siyasi afiş ve logo tasarladı.1998’de Türkiye’ye döndü. Hürriyet Gazetesi Ekonomi Servisi’nde haberci ve star.com.tr’de ekonomi editörü olarak görev yaptı. “Basında etik ve toplam kalite yönetimi” üzerine araştırmalar yaptı, bu konudaki konferans ve panellere katıldı.Türkiye’deki 2001 ekonomi krizinde Londra’ya dönerek grafiker tasarımcılık ve gazeteciliği sürdürdü. Toplum gazetelerinden Olay’da genel yayın yönetmenliği yaptı. Londra’da ilk Türkçe internet gazetesini çıkardı ve toplum gazetelerine ilk ajans hizmeti sundu. 2004’te dünya haberleri veren acikgazete.com’u kurdu. İki ayrı toplum gazetesini yayına hazırladı. Türkiye’deki bazı tv kanallarına haber geçti, uzun süre Akşam Londra Temsilciliği’ni üstlendi.Londra'da 2004’te "İçimizden Birisi: Vanunu" başlıklı bir kısa film çekti. Londra'daki toplumu anlatması açısından bir ilk sayılan "Aşkolsun! Adı Aşkolsun" başlıklı belgesel romanı 2007’de Türkiye’de yayımlandı. Türkiye'den 150 ve Kıbrıs'tan 100 yıllık İngiltere'ye göçün anlatıldığı 3 ciltlik "Londra'da Bizim'Kiler" başlıklı araştırması 2019 sonunda çıktı. Eskioğlu’nun Su ve Defne (2004) adlı ikiz kızları bulunuyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.