Ben ne anlarım siyasetten…

Benim gibi pembe bulutların arasından bakan yufka yüreklerin Polyanna’ların işi değil bu işler.En basiti,takım tutan halkın için de de,düşündüklerini uygulayabilecek acımasızlar var.Hele lider tutanlar,acımasızlık görmek istiyorlar.
Geçemem gezi parkı olaylarını.Dayakla adam etmeye çalışmayı gördük sessiz toplumu,bebekleri kadınları.İran’da tırnaklar sökülürmüş ojeli ise kadının eli,ölüler yıkatılırmış.”olmaz”derdim.Şimdi inanıyorum.Bir fırsata bakar.Hani ne yapabildi aydınlar,nazikçe yazmaktan başka.Nezaketle sormaktan başka.Bir önerim var mı.Yok.Neden mi?
Çünkü politika halk ruhundan anlama sanatıdır.Meselaaa;Nedir bu benzinin hali.Dolar yükseldi,eyvallah,peki düştü sonra ama değil mi.Halkin içinden bir ses kalınca çemkiriyor bıyıklarını burup gözlerini süzerek,”Doları da mı Başbakan yükseltti.Rahmetli sinema emektarımız Hüseyin Baradan’ın rolü misali.Düştü kardeşim dolar düştü.
Çok sinirleniyorum benzin göstergem kırmızı yanınca.Yüzde altmışbeş civarında vergiye gidiyormuş aldığım benzinin yarısından çoğu.Allah Allah,sorsan bahane çok.bir pompacı “bir hafta benzin almasın kimse”dedi.Evet dedim,niye yapmıyoruz..”çünkü bu halk müstahak”dedi.Vay!vay!ki ne vay.Sustum.Düşüncem doğru dedi.
Sayın Başbakan siz büyük adam olmak için doğmuşsunuz tamam,ama ya belediyenin memuru olsaydınız mesela,ya da apartman görevlisi,okul bitirmiş işsiz,çöpçü,bedavaya hayat kurtaran doktor ya da çapulcu olabilirdiniz.N’apcaktınız o zaman.Toplu taşima da pahalı.Asgari ücret az.Allah’ın şemsiyelerini kesiyorsun.Sıcakta püfür püfür ağaç altı,çınarlar serin serin.
Mesela yıllaaaar önce boğaz köprülerini anlamsız bulmuşsunuz çevreci kişiliğinizle.Şimdi ne oldu ne,n’oldu da böyle oldu.
Sizi anlamıyorum.Dinliyorum ama bu farklılığı kafamda netleştiremiyorumSiz de anlamıyorsunuz.Ancak siz halkınızı dinlemiyorsunuz da.Sadece konuşuyorsunuz ve diretiyorsunuz bu son günlerde ama.Sevgi ve saygılarımla.

764400cookie-checkBen ne anlarım siyasetten…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.