“Beni Hatırlayınız: Gazi Mustafa Kemal”

Atatürk’ü anma etkinliği 13 Kasım cuma akşamı saat 18.30 – 21.00 arasında “Sussex Way, Barnet, EN4 0BL” adresindeki Southgate School’da gerçekleşecek.

AÇILIŞ KONUŞMASI SEFİRE’DEN

Southgate Türk Okulu Başkanı Fehmi Ertun da Atatürk’ü anma töreni okul öğrencilerinin günün önemine ilişkin konuşmaları ve şiir okunması ile başlayacağını belirterek, “Programın açılış konuşması Türkiye’nin Londro Büyükelçiliği Sefiresi Bernev Alpogan tarafından yapılacak” dedi.

BTKD Başkanı Servet Hassan da topluma yaptığı çağrıda “Türk dili ve kültürü eğitimi veren okulları maddi olarak desteklemenin yanısıra çocuklarımızın bilgi ve bilinçlerini de yükseltmeyi amaçlıyoruz. Southgate Türk Okulu ile birlikte gerçekleştireceğimiz ‘Ata’mızı Anma Töreni’ ne tüm Türk toplumu davetlidir” diye konuştu.

Britanya Türk Kadınları Derneği’nin (BTKD) desteği ile gerçekleşecek olan etkinlikte Maltepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi Bölüm Başkanı Yard Doç Dr Orhan Çekiç öğrencilere ve konuklara slayt gösterisi eşliğinde Atatürk’ün hayatını anlatacak.

Kırk yılı aşan bir süredir Cumhuriyet tarihine ilişkin araştırmalarını aralıksız sürdüren Dr. Çekiç, dizi konferansları ve TV programlarında da sıkca yer alıyor. Pek çok araştırma kitabı bulunan Dr. Çekiç, “Uluslararası Terörizm ve Ermeni Terörü” başlıklı kitabıyla 1983 Şevket Bilgin Ödülü’nü kazanmıştı.

Etkinlikle ilgili ayrıntılı bilginin 07788908803’dan alınabilceği belirtildi.

826220cookie-check“Beni Hatırlayınız: Gazi Mustafa Kemal”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.