“Benim Allahım, Senin Allahın”

“Architecture and Design Central House, 59–63 Whitechapel High Street, London E1 7PF” adresindeki The Cass’da açılacak sergi, 13-10 Haziran arasında hafta içi saat 8-19, cumartesi de 11-18 arasında gezilebilecek.

Özen, “Londra metropolitan Üniversitesi’nde yıl sonu çalışması için, dinler, ırklar, diller ve de kültürler arası tolerans için bir çalışma yapmak istedim. Bu çalışmadaki amacım dünyadaki toplumları daha çok toleransa çağırmak” dedi.

“BENİM ALLAHIM, SENİN ALLAHIN”

“Çalışmanın ismini ‘Benim Allahım Senin Allahın’ olarak koydum” diyen genç sanatçı şöyle konuştu:

“Bu çalışma 210cm ye 90 cm 90cm ye dış tarafı renkli ipler ve de iç tarafı tamamiyle akrilik aynayla kaplı. Renkli ipler her bir dini, dili, ırkı ve de kültürü temsil ediyor. İpler belli bir dúzen olmadan bir birinin üzerinden geçiyor. Amaç eğer ki bir ipi diğerlerinden ayırmaya kalkışırsak bu imkansız çünkü bir ucu kesinlikle öbür ipi de beraberinde çıkartır. Yani bir ırkı bir dini bir kültürü diğerinden koparmak, ayırmak imkansızdır. Bu iplerse geri planda evrenin resmi üzerinde gerildi bundaki amaçsa insan oğlunun everendeki yerini temsil ediyor. Bu çalışmanın içindeki aynalar içinde bulunan kişinin sonsuz yansıma yaratıp manipüle edilmiş ruhani his yaratmak. Ayrıca her bir insanın kendine göre inancı vardır ama bizlerin etrafında başka inançlı insanlarda olabilir. Bu çalışmadaki amacım herkezi toleransa davet etmektir.”

“HERKES DAVETLİ”

Servet Özen, toplum üyelerini sergiye davet ederek, “Kariyer seçiminin başındaki genç arkadaşları özellikel bu sergiyi gezmelerini isterim. Sanat bir toplumun duyarlılığını artırması ve kültürler arası dostluğun pekişmesine katkı sunması açısından önemlidir. Bizim toplumumuzdan da daha çok sanatçı yetişmesi bizim sevincimiz olacaktır” diye konuştu.

Ücretsiz gezilebilecek sergiyle ilgili ayrıntılı bilgi The Cass’ın 020 7423 0000 numaralı telefonundan alınabilecek. Sergi için en yakın metronun Aldgate East olduğu da belirtildi.

FOTOĞRAF: Londra metropolitan Üniversitesi yıl sonu çalışma sergisine ‘Benim Allahım Senin Allahın’ temalı eseriyle katılacak Servet Özen, kültürlerin birbiriden ayrılmazlığını tema olarak işledi…

848380cookie-check“Benim Allahım, Senin Allahın”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.