‘Beraat kararı olumlu bir adım’

Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etütler Vakfının bir tanıtımına katılan Kretschmer, Elif Şafak davası ve TCK’nın 301. maddesine ilişkin soruları yanıtladı.


Kretschmer, “fikirlerini demokratik şekilde ifade ettikleri için birçok kişi hakkında dava açılmasına neden olan 301. maddenin kaldırılması ya da en azından yeniden düzenlenmesi gerektiği konusunda ısrarcı olduklarını” kaydetti.


Hükümetin bazı üyelerinin, 301. maddede değişikliğe gidilebileceğinin sinyallerini verdiğinin hatırlatılması üzerine Kretschmer, “durumda değişiklik yapmaya yönelik herhangi bir girişimin ne sonuçlar getireceğini beklemeleri gerektiğini” söyledi. 


“İfade özgürlüğüyle uyumlu bir yeniden düzenleme yapılacaksa o zaman sorun yok. Ancak somut olarak neler çıkacağını görmemiz lazım” diyen Kretschmer, bazılarının, sorunu 301. maddenin değiştirilmesinden ziyade, “zihinsel bir problem” olarak tanımladığının hatırlatılması üzerine, bunda biraz doğruluk payı bulunduğunu belirtti.


Kretschmer, bu davaların çoğu beraatla sonuçlansa da, bunun demokratik bir ülkede görülmesi gereken bir vaziyet olmadığını kaydetti.


Kretschmer, 9. reform paketinden olumlu sonuçlar çıkması ya da 301. maddede yapılacak olası bir değişikliğin, doğal olarak İlerleme Raporuna yansıtılacağına işaret etti.



 

1033750cookie-check‘Beraat kararı olumlu bir adım’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.