Berkin’in adından bile korktular

Gezi Direnişi sırasında ekmek almaya giderken biber gazı kapsülüyle başından vurulan Berkin Elvan için aynı gün düzenlenen anma yürüyüşüne ve kokart takma eylemine katılan öğretmenler hakkında soruşturma açıldı. Olayla ilgili Tire’de Eğitim Sen üyesi 3 öğretmen 8 gün içinde ifadeye çağrıldı.

Çağrı tutanağında, “Berkin Elvan”ın adı yerine “Gezi Parkı olaylarında ölen bir çocuğun fotoğrafını yakanıza taktığınız sübuta ermiştir” ifadeleri kullanıldı.

Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Bahri Akkan, kokart takma eyleminin sendikanın kararı olduğunu ve bu karara uyanlara ceza verilemeyeceğini söyledi. Akkan, “AKP’nin atadığı kadrolar, kendi siyasal düşünceleri ve inançlarına da karşı çıkarak ölüye saygısızlık etmekten çekinmiyor” dedi.

Akkan şöyle konuştu: “Türkiye’nin de imza attığı uluslararası sözleşmelere göre sendika kararlarını uygulayanlara ceza verilemez. Bu tamamen üyelerimiz seçilerek açılmış bir soruşturmadır. Sendika kararı nedeniyle o gün tüm Eğitim Sen üyeleri okullarda Berkin kokartı takarken sadece MEB ihbar hattına gelen şikâyet üzerine 3 üyemiz hakkında açılan bu soruşturma kabul edilemez.”

DOKTORA SORUŞTURMA

Yunus Emre Devlet Hastanesi yönetimi, Berkin Elvan’ın ölümünün ardından anma yürüyüşüne katılan Eskişehir Tabip Odası ve SES yöneticisi kalp-damar cerrahı Dr. Muharrem Şenel hakkında soruşturma başlattı. Soruşturmanın Eskişehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nin talimatıyla açıldığı bildirildi. Emre Döker / Cumhuriyet

1432260cookie-checkBerkin’in adından bile korktular

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.