Berkin’in duran kalbi çalıştırıldı

Gezi Direnişleri sırasında Okmeydanı’nda polisin attığı biber gazı kapsülünün başına gelmesi sonucu ağır yaralanan ve 80 gündür yoğun bakımda olan 14 yaşındaki Berkin E’nin cumartesi gecesi kalbi durdu ve yapılan müdahalenin ardından yeniden hayata döndürüldü. Solunum cihazına bağlı olan Berkin E’nin uyutulduğu, bilincinin kapalı olduğu ve tedavisinin yoğun bakım servisinde devam ettiği belirtildi.

Okmeydanı Mahmut Şevketpaşa Mahallesi’nden evinden ekmek almak için sokağa çıktığı sırada polisin attığı biber gazı kapsülünün başına gelmesi ile ağır yaralanan, beyin kanaması geçiren Berkin E. 80 gündür yoğun bakımda yaşam mücadalesi veriyor. Berkin E’nin dayısı Kenan Düzen, yeğeninin 31 Ağustos’u 1 Eylül’e bağlayan gece kalbinin durduğunu, anında müdahale ile kalp masajı yapıldığını ve kalbinin yeniden çalıştırıldığını söyledi.

Düzen, “O gece haberi alır almaz hastaneye geldik. Doktorların müdahalesi ile yeniden hayata döndürüldü. Kalbinin neden durduğu araştırılıyor. Ara ara kasılmaları oluyor, bilinci kapalı. Ama kalbinden kaynaklı bir sorun olmadığı şimdilik bize verilen bilgiler arasında. Kasılmalardan ya da ilaçlardan olabilirmiş. Doktorlara tepki vermiyor ama aileden birileri yanına girdiğinde bize ufak ufak tepkileri oluyor. Şu an durumu normal. İyileşmesi için bekliyoruz ” dedi.

Berkin E’nin ablası Gamze E. de Twitter üzerinden dün yaptığı açıklamada, “Biraz once Berkin’in yanından çıktım. Bu sabah ilk kez kalp doktoru kontrol etti. Durumu iyi. Şu an geçici olarak uyutuluyor” diye yazdı. Cumhuriyet

1394710cookie-checkBerkin’in duran kalbi çalıştırıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.