Berlusconi “iktidarsız” değil

Ekonomik kriz yüzünden hızla destek kaybeden İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, geçtiğimiz salı günü parlamentodaki rutin bütçe oylamasında çoğunluğu sağlayamayınca hükümet için güvenoylamasına gitme kararı almıştı.

Bugün yapılan oylamada, 630 sandalyeli Temsilciler Meclisi’nde 316 milletvekilinin onayını alan Başbakan Silvio Berlusconi’nin lideri olduğu merkez sağ iktidarı bir güven oylamasını daha kazasız atlatmış oldu. Güven oylamasında, 301 milletvekili de hükümet aleyhinde oy kullandı.

Güven oylaması öncesinde merkez sağ iktidara mensup milletvekillerinden bazılarının oturuma girmemesi üzerine, hükümet, 630 sandalyeli parlamentonun yarısından bir fazla olması gereken oylama yeter sayısını bulmakta zorlandı. Muhalefet milletvekillerinin de son ana kadar hükümetin oylama yeter sayısına ulaşmasını bekleyip, bu sayıya ulaştıktan sonra oturuma katıldıkları görüldü.

‘UTANIN,UTANIN’ TEPKİSİ

Temsilciler Meclisi’ndeki oylama sırasında, yarın Roma’da büyük bir yürüyüş düzenleyecek olan ”Öfkeliler (Indignados)” de sonucu “Utanın, utanın” ve “Yarın görüşürüz” diye bağırarak protesto etti.

Berlusconi’nin, koalisyon içindeki partileri, ekonomik kriz içindeki ülkenin erken seçime gitmesinin felaket olacağını, bu aşamada başka alternatifleri olmadığını belirterek ikna ettiği belirtiliyor.

1314420cookie-checkBerlusconi “iktidarsız” değil

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.