Berlusconi, solcu gazeteciye kızdı

Berlusconi, Annunziata’nın, ”İtalya dışındaki insanlar, sizi neden sadece Irak savaşı konusunda ABD Başkanı’na verdiğiniz destek ya da politik ve ticari çıkarlarınızı karıştırmanız yüzünden tanıyor?” şeklindeki ısrarlı sorusuna sinirlendi.

İşte gergin diyalog:

BERLUSCONI: Eğer cevap vermeme izin vermeyecekseniz, ayağa kalkıp gidiyorum, anlaşıldı mı?

ANNUNZIATA: Sizden gitmemenizi rica ediyorum ve kurallarınızı zorla kabul ettiremezsiniz.
BERLUSCONI: Bana ne yapmam gerektiğini söyleyemezsiniz.

ANNUNZIATA: Bu benim programım ve soruları ben sorarım. Ancak siz gerçek gazetecilerin sorduğu sorulara alışık değilsiniz.
BERLUSCONI: Önyargıları olan solculara iyi bir örneksiniz. Biraz utanın.

ANNUNZIATA: Sayın Başbakan benimle böyle konuşamazsınız
BERLUSCONI: Hoşça kalın hanımefendi…

Berlusconi programın bitmesini beklemeden yerinden kalktı. Başbakan stüdyodan çıkarten mikrofonunu çıkarmamış olduğu için söylediği, ‘Bir de benim RAI’yi kontrol ettiğimi söylüyorlar’ şeklindeki sözleri de duyuldu.

RAI3 BİR SAVAŞ MAKİNESİ

İtalya’nın en büyük üç özel televizyonuna sahip olan Berlusconi, devlet televizyonları RAI1 ve RAI2 televizyonlarının başına kendisine yakın isimleri atamıştı. RAI3 ise başbakana eleştiri getiren tek devlet televizyonu. Berlusconi, programın ardından düzenlediği basın toplantısında RAI3 televizyonunu kendisine karşı kurulan bir savaş makinası olarak tanımladı. Berlusconi, RAI3’e baskı yapmakla suçlanıyor. Programı hazırlayan Lucia Annunziata, RAI’deki genel müdürlük görevinden, ”hükümetin talepleri için bir posta kutusuna” dönüştüğünü belirterek iki yıl önce istifa etmişti. (Akşam’dan alındı)

1125020cookie-checkBerlusconi, solcu gazeteciye kızdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.