Berlusconi İtalya’da en zengin siyasi lider

Berlusconi, siyasetçilerin 2009 yılına ilişkin Maliye Bakanlığına yaptığı gelir beyanlarına göre, 23 milyon avroluk yıllık geliriyle liste başında yer aldı.

İtalya’da doksanlı yılların başında siyasetteki rüşvetçilik ve yolsuzluklara karşı hukuki mücadele sürecini imleyen “Temiz Eller” döneminin savcılarından biri olan, daha sonra siyasete atılan Antonio Di Pietro’nun ise 193 bin 211 avro yıllık gelirle Berlusconi’nin hemen ardından ikinci sırada yer alması dikkati çekti.

Değerler İtalyası Partisi Genel Başkanı senatör Di Pietro’nun gelirinde bir yıl öncesine kıyasla 25 bin avro civarında düşüş olduğu belirtildi.

Listede, merkez sağ koalisyonun önemli ortağı Kuzey Birliği Partisi’nin Genel Başkanı Umberto Bossi 156 bin 405 avro ile üçüncü, ana muhalefet konumundaki Demokrat Parti’nin Genel Başkanı Pier Luigi Bersani ise 150 bin 450 avro ile dördüncü sırada yer aldı.

Muhalefet partilerinden Hristiyan Demokratlar ve Merkez Demokratlar Birliği Genel Başkanı Pier Ferdinando Casini’nin ise 123 bin avro yıllık gelirle en az kazanan lider olduğu kaydedildi.

Ünlü bir iş adamı da olan Başbakan Berlusconi’nin gelirinin esas itibarıyla, aile holdingi Fininvest’teki ve televizyonluk başta olmak üzere ülkenin en önemli medya devi Mediaset’teki hisselerinden kaynaklandığı biliniyor.

Forbes dergisi geçen hafta yayımladığı listede, Berlusconi’nin 9 milyar dolarla, Michele Ferrero ve Leonardo Del Vecchio’nun ardından İtalya’nın en zengin üçüncü kişisi olduğunu duyurmuştu.

1237010cookie-checkBerlusconi İtalya’da en zengin siyasi lider

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.