Berlusconi yeni hükümet için istifa etti

Başbakan Silvio Berlusconi Cumhurbaşkanı Carlo Azeglio Ciampi’ye istifasını sundu. Berlusconi’nin, yeniden görev alarak koalisyon ortaklarıyla yeni bir hükümet kurma çalışmalarına başlayacağı sanılıyor. Berlusconi, basına bir hafta içinde hükümet kurabileceğini belirterek eski hükümetin az bir değişiklikle yoluna devam edeceğini söyledi.

Yerel seçimlerde sol muhalefetin Irak’a işgalci güç gönderen koalisyonu yenilgiye uğratmasının ardından Hiristiyan Demokratlar kabine ve hükümet genelinde bir dizi degişiklik yapılması önerisini getirmiş ve Berlusconi, bu talebe olumlu bakmayınca kriz çıkmıştı.

Berlusconi’nin, muhafazakar koalisyonunun elini güçlendirmek ve erken seçimden kaçınmak amacıyla istifa etmesi bekleniyordu. 2’nci Dünya Savaşı’ndan bu yana en uzun sürede görevde kalmayı başaran Berlusconi hükümetinin istifa edebileceği açıklaması, koalisyon ortaklarıyla görüşme sonrasında Berlusconi’nin yardımcısı Gianfranco Fini’den gelmişti.

Silvio Berlusconi, Cumhurbaşkanı Carlo Ciampi ile ilk görüşmesinin sonrasında istifa etmediğini belirterek durumu parlamentoda değerlendireceğini söylemişti.

IRAK, SAĞ KOALİSYONU ERİTTİ

İtalya’da “Özgürlükler Yuvası” adıyla anılan sağ koalisyonu Irak’ta işgalci güçler arasında yer alması yerel seçimlerde oy kaybına neden olmuş ve eski Başbakan ve eski Avrupa Komisyonu Başkanı Romano Prodi’nin liderliğindeki sol koalisyon, oyların yüzde 52’sini almış ve 13 bölgenin 11’inde yerel yönetimi ele geçirmişti.

Merkez sağ koalisyonun oyu ise yüzde 45’te kalınca Berlusconi, seçmen desteğini yitirmekle eleştirildi.

1104080cookie-checkBerlusconi yeni hükümet için istifa etti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.