Berlusconi yumruklandı

Berlusconi’nin konuşmasını tamamlamasının ardından, dinleyiciler arasında bulunan bir kişinin saldırısına uğradığı bildirildi. Erkek olduğu belirtilen saldırganın Berlusconi’nin yüzüne kuvvetli bir yumruk attığı kaydedildi.

Saldırı sırasında Berlusconi’ye bir metre mesafede bulunan Savunma Bakanı Ignazio La Russa, tanık olduğu hadiseyi şöyle anlattı:

“Başbakan, saldırganın yumruğuna maruz kaldı. Saldırganın elinde de bir şey var gibiydi. Başbakanın ağzı ve burnu kanıyordu. Saldırgan hemen yakalanarak, gözaltına alındı. Olay, Başbakanın kürsüden indiği sırada meydana geldi. Polisler saldırganı gözaltına alarak linç edilmekten de kurtarmış oldular. Polis müdahale etmesiydi, oradaki insanlar saldırganı paramparça edebilirdi.”

Saldırganı yakalayan güvenlik birimlerinin Başbakan Berlusconi’yi de araçla hemen miting alanından uzaklaştırarak, tedavi için Milano’daki San Raffaele hastanesine götürdükleri öğrenildi.

Saldırganın sabıkası bulunmayan 1967 doğumlu bir İtalyan vatandaşı olduğu da kaydedildi.

Miting alanında yer alan siyasi yetkililerden ve hükümetin koalisyon ortaklarından biri olan Kuzey Birliği Partisi (KBP) Genel Başkanı Umberto Bossi, “Bu, bir terör saldırısıdır. Ortalıkta bu türden canilikler yapabilecek bir sürü insan var. KBP olarak terör riskiyle mücadeleye hazırız” diye konuştu.

DÜNYADAN TEPKİ YAĞIYOR

Berlusconi’nin, Milano’da miting sonrasında yumruklu saldırıya uğramasına siyaset dünyasından tepki yağıyor.

Saldırı sonrasında San Raffaele Hastanesi’ne kaldırılan Berlusconi’nin 24 saat gözetim altında tutulacağı belirtildi. Acil serviste kontrolden geçirilen Berlusconi’nin sağlık durumunda kaygı verici durum olmadığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre Berlusconi, acil servisteki ilk müdahalenin ardından yüzünde bir buz torbasıyla sedyeyle gözetim altında tutulacağı odaya nakli sırasında, sağlık görevlisinin elini tutarak, “İyiyim” dedi.

Siyasi yetkililerin büyük çoğunluğu Başbakana geçmiş olsun dileğinde bulunup saldırıyı kınarken, muhalefetteki İtalyan Değerler Partisi (İDP) Genel Başbakanı Antonio Di Pietro, Berlusconiyi suçladı.

İtalya’daki Temiz Eller dönemindeki savcılığının ardından siyasete atılan Di Pietro, Milano’daki saldırıya ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Ben, şiddet olsun istemiyorum. Ancak Berlusconi, davranışlarıyla ve umursamazlığıyla insanları kışkırtarak şiddete yöneltiyor” dedi.

Di Pietro, “Milyonlarca insanın işinden olduğu, ay sonunu getirmekte zorlandıkları bir dönemdeyiz. Berlusconi ise kendisini ve de salt kendi çıkarlarını kollayacak kanunlar çıkarma amacıyla parlamentoyu adeta bloke etmiş vaziyette. İnsanların böyle bir Başbakanı her gün görmekten duydukları rahatsızlığı gayet iyi anlıyorum” diye konuştu.

Di Pietro’nun bu sözleri ise merkez sağ koalisyonun tepkisine neden oldu.

Dışişleri Bakanı Franco Frattini, Berlusconi’nin saldırıya uğramasından derin üzüntü ve kaygı duyduğunu belirterek, “Bu son derece vahim bir hadisedir. Halk dolduruşa getirilirse biri de pekala saldırıya geçebiliyor. Sayın Di Pietro ise saldırıyı kınayacağına, esas itibarıyla neredeyse mazur görüyor. Di Pietro’nun bu tepkisi İtalya ve parlamento adına utanç vericidir” dedi.

SALDIRI FACEBOOK KULLANICILARINI İKİYE BÖLDÜ

Bu arada, gözaltına alınan 42 yaşındaki İtalyan saldırganın kimliği Massimo Tartaglia olarak açıklandı.

Berlusconi’nin yüzüne ağır bir yumruk indire Tartaglia’nın daha önce sabıkasının bulunmadığı da kaydedildi.

Öte yandan, internetteki en büyük sosyal ağlardan biri olan Facebook kullanıcıların da olay nedeniyle ikiye böldü. Kullanıcıların bir bölümü saldırıyı şiddetle kınarken, bir bölümünün ise saldırıyı desteklemeleri dikkati çekti.

Saldırının duyulmasının ardından, Facebook’ta “Massimo Tartaglia personaggio dell’anno” (Massimo Tartaglia yılın adamı), “Massimo Tartaglia Vergogna!” (Massimo Tartaglia Utan!), “Tartaglia: ovvero colui che ha spaccato la faccia a Berlusca” (Tartaglia: Tartaglia: Berlusca’nın suratını ikiye yaran adam), “Io sto dalla parte di Tartaglia” (Ben, Tartaglia’dan yanayım) başlıkları altında çeşitli grupların oluşturulduğu ve olayın kullanıcıların tartışmasına açıldığı gözlendi.

20 GÜN RAPORLU

Başbakanın özel hekimi Alberto Zangrillo, Milano’da Berlusconi’nin gözlem altında tutulduğu San Raffaele Hastanesi’nde yaptığı açıklamada, Berlusconi’nin burnunda kırık olduğunu ve alt dudağına da dikiş atıldığını belirtti.

Zangrillo, Başbakanın olaydan sonra ne kadar dinlenmesi gerekeceğine ilişkin soruyu ise “20 gün istirahat” diye yanıtladı.

Doktor, Berlusconi’nin olay nedeniyle “çok sarsılmış, şaşkın ve üzgün” olduğunu da kaydetti.

1226720cookie-checkBerlusconi yumruklandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.